[]

Macbook ve Ipad kullanmış olanlar sorum size

bir süredir macbook air m2 modelini kullanıyorum iş dışında kişisel çalışmalarımı da bu laptop üzerinden ilerletiyorum. İpad'lerin not alma pdf çalışma kalem kullanma ve taşıma kolaylığı ilgimi çekmeye başladı. Macbook üzerinde çizim vs gibi ağır bir program kullanmıyorum. Sizce macbooku satıp ipad almalı mıyım? pdf ve not için kalem klavyeden daha kullanışlı olur mu? Macbook ve ipad kullananlar hangisini daha çok kullandınız ve daha çok verim aldınız?




 
Önce Macbook almıştım ve PDF vs okuyordum ama highlight, not alma vs için Ipad aldım ve şu an o işler için sadece Ipad'i kullanıyorum. Bu konular için Ipad kesinlikle çok daha iyi ama diğer ihtiyaçlarınızı da gözden geçirin. Örneğin MS Excel vs kullanıyorsanız Ipad'de zor olacaktır muhtemelen.


  • perferil  (14.01.24 19:33:31) 
Mac kullanıyorum, araştırmacıyım. Yoğunlukla makale okumak ve yazmak için kullanıyorum. Makale okumak ve zaman zaman not almak için 2 yıl önce ipad aldım kalemiyle birlikte. Çok nadir akademik işler için kullandam da ipad yemek yerken falan bir şeyler izlemek amacına hizmet ediyor. Asla mac’in yerini tutmaz bu arada. Bunun mailleri var, diğer yazılımlar var. En basitinden bir sunum hazırlayacak olsanız ipad ile zor olur. Hiç tavsiye etmem.


  • but that was just a dream  (14.01.24 21:05:58) 
ipad ile işlerinin %95'ini (bazılarını zorlayarak da olsa) halledersin, kalan %5 için bilgisayar ararsın, bilgisayar hep lazım.


  • kanepeee  (15.01.24 16:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.