[]

Kedi su pınarı

Kedimiz kabındaki su 1 gün beklese ve su bitmemiş olsa da içmiyor, tazelememizi ya da fullememizi istiyor başına dikilip. Hem sürekli taze suyu olsun hem de su içmeye teşvik etsin diye su pınarı alalım diyoruz.
Ama aşağıdaki birinci linkteki gibi, direkt çeşmeden akar gibi çalışan modellerden almak da istemiyorum, bu sefer de sürekli akan bir kaynaktan su içmeye alışmasını istemiyorum. Onun yerine ikinci linkteki gibi bir ürün daha mantıklı geliyor (linkteki ürünler temsili olarak eklendi, yoksa bu ikisinden hangisi diye sormuyorum).

1 - www.hepsiburada.com
2 - www.hepsiburada.com

Bütçe olarak 1000TL'yi aşmasa güzel olur, bu bütçeye de istediğim tarzda bir ürün var mı emin değilim tabi neyse.
Bu durumda hangi markayı, modeli tavsiye edersiniz?

Not: Burda konu su doldurmaya üşenmek değil özellikle belirteyim. Amaç sürekli taze suyu olsun ve su içmeye teşvik edilsin.

 
www.mamaciteyze.com

bundan aldım, memnunum.
  • surprise  (03.01.24 19:54:47) 
Hangisi kolay temizleniyorsa, onu alın. Hem temizlemeniz kolay olur, hem de kediler temiz su içmmek ister ve kokusu veya tadı problem olabilir.

Ben olsam, su haznesi seramik veya çelik olanı tercih ederdim. Eğer bütçem kaldırmıyorsa, plastik olanı alırdım. Haftada bir yosun tutacağı için (aslında yosun değil, alg), sıcak veya kaynar su ile temizlerdim (sabun kullanmanıza gerek yok).
  • alfired  (03.01.24 21:09:59) 
www.hepsiburada.com

Şundan aldım, önceden de bi pınar kullandım fakat plastikti ve 220 volt ile çalışıyordu bunlar canımı sıktı. Bu çelik ve 5volt usb ile çalışanı aldım memnunum.
  • hedep  (03.01.24 21:32:41) 
bende uzun süredir ilk linktekine benzer bir şey var. ayrıca başka bir yerde normal dümdüz kapta da su bulunduruyorum. ikisinden de içiyor, sürekli akana alışmak gibi bir durum yok. bütçenize uyan herhangi birini alıp geçin bence.


  • cinsi kisi  (03.01.24 21:36:50) 
Su pınarlarına düzenli filtre almanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bazı pınarların filtreleri temin edilemeyebiliyor.


  • boyalı kuş  (03.01.24 22:23:01) 
@boyalı kuş

Filtreler markadan markaya değişiyor mu peki? Neye göre seçeceğiz bu durumda, Xiaomi gibi sürekli satışı olan markalara mı bakmak gerek?
  • pianeta  (04.01.24 00:14:10) 
ürünü satın alanlar genelde yorum yapıyorlar. bazı ürünlerin filtreleri spesifik olabiliyor. yazlık için kiwi marka olandan almıştım ve filtresini bulamadım. daha önceden kullandığım catit in ise filtresi bulunuyor. araştrmak gerekiyor.


  • boyalı kuş  (04.01.24 08:40:59) 
ürünü satın alanlar genelde yorum yapıyorlar. bazı ürünlerin filtreleri spesifik olabiliyor. yazlık için kiwi marka olandan almıştım ve filtresini bulamadım. daha önceden kullandığım catit in ise filtresi bulunuyor. araştırmak gerekiyor.


  • boyalı kuş  (04.01.24 08:41:51) 
İkinci linktekine benzer ama Xiaomi olmayanından kullanıyoruz, kediler memnun (sayılır). Ara sıra suya pati atıyorlar ya da arkadaki gri kulağı çekiştirip yerinden çıkarıyorlar.

Düzenli temizlemeyince yosunlanıyor, su kokuyor. Filtresini Aliexpress'ten alıyoruz ama modele dikkat etmek gerekiyor. Geçen yanlışlıkla Xiaomi filtresi aldık, uymadı, 1-2 mm büyük geldiği için kullanamadık.

Kullandığımız ürün şu: tr.aliexpress.com

@eja'nın cevabını okuyunca edit: yaş mamayı sıcağa yakın ılık suyla ıslatıp güzelce karıştırınca mamanın içindeki jelatin eriyor, bizim kedi mamanın tanesini bırakıp suyunu içiyor deli gibi. Bir ameliyat öncesi böbrek değerleri düşük olduğu için veteriner önermişti bize de, hâlâ aynı şeyi yapıyoruz.
Bir de daha fazla su içirmek için evde tavuk (alerjisi yoksa), et, balık temizlediğinizde ayırdığınız yağ, sinir vs parçaları bir bardak suda haşlayıp verebilirsiniz, onu da seviyorlar.
  • kobuzchu kiz  (04.01.24 08:42:29 ~ 11:13:42) 
kediniz taze su bekliyorsa su pınarında onlarca litre su heba olabilir, bu pınarların içinde arıtma gibi bir sistem yok bir filitresi var o da kıl tüy içine bişey düşerse topluyor suyu temizlemesi anca %20'dir.

bende su pınarı aldım ama kullanımız zor oldu, her 2 günde bir 2 litre su dökmek bana su israfı geliyor çünkü o su bir şekilde yosunlanıyor gibi dipte yapışkan bir hale geliyor.

her gün taze su koymak hem kedi için hem su israfı açısından daha mantıklı. alırsanızda düşük litre haznelilerden alın, dalgıç motoru yani suyu şelale yapan mekanizma belirli bir su yüksekliğinde çalışıyor o yüzden dar gövdeli almak lazım

su içmeye teşvik için evin her odasına su koymak gerekiyor. birde verdiğiniz yaş mamayı su ile karıştırarak vermeyi öneryor veteriner,

ps. ben cadopet almıştım.
  • eja  (04.01.24 10:19:27 ~ 10:22:18) 
Benim linkini attığım ürünün filtreleri satılıyor. Filtre inanılmaz elzem bişey değil bu arada filtresiz daha sık değiştirirsiniz suyu.

Benim evvelden kullanmadığım 220 volt inceden elektrik kaçağı olan plastik model de cado pet idi direkt 220 şehir elektriğini suya daldırmayan bir model almanızı öneririm. Usb güç kullananlar daha makul bu sebeple.
  • hedep  (06.01.24 23:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.