[]

Bankaya yüklü para yatirma

Nerden baslasam bilmiyorum. Geçmis dönemde parca parça dolar aldım, eşime miras kaldı dolar aldık vs vs. Bu dolarları aman el koyacaklar tl'ye cevirecekler hesabı kasada muhafaza ettik hep. Kasa dediysem banka kasası degil bir yakınımın kasası her neyse.

Doların orda durmasi artık rahatsız ediyor beni. Yakin gelecekte arsa yatırimi planladik.

Sorun şu dolarları kapalı carsıda bozduracagız hep ordan aldık alim satımda iyi fiyat aldıgımız icin.

Bankaya dolar yatırsak tl'ye cevirsek banka makas vergi derken iyi masraf kesiyor haliyle yine kapalı carsisa tl'ye cevircem yanliz rakam 40 bin dolar.

Dusununce para degil ama sonucta 1 milyon ustu.

Bankaya pat diye 1 milyon nakit yatirmaya kalksam elimde dekont yok, kapalı carsida adi bir fiş veriyorlar ne isim yazıyor ne tc. Kısaca doları ne alırken dekontum var ne satarken.

Bankacı hoop hemserim bu para nerden dermi? Durduk yere vergi masak vs ugrasirmiyim?

Millet milyon dolarlarla oynuyor biz 40 bin doları dert edindik :)

Bankacılar bilgi sahibi olanlar yazabilir mi?

 
Eşinizle ikiye böler ayrı ayrı bankalara yatırsanız daha az dikkat çeker


  • alp9900  (16.12.23 21:03:38) 
sabit gelir ve yaş uyumu varsa sorgulamaya gerek duyulmaz
zaten çok büyük bir miktar değil
miras belgesini gösterirsin en kötü

bozdurmak yerine dolar olarak yatırıp, arsa sahibine de bu şekilde verirsen en az zarar edersin
hiç kimsenin dolara itiraz edeceğni sanmıyorum
üstelik kuru da yukarıya yuvarlayıp hesaplarsın
  • mantık  (16.12.23 22:35:07) 
40 bin dolar para değil?
bir banka şubesine eşinizle ortak hesap açık dolar yatırın. tl'ye çevirmeyi kim önerdi bilmiyorum ama tl'ye çevirmek çok saçma bir iş olur.

Pardon' filminde oyuncu Rasim Öztekin'in "Dolar... Bozdurulmuz dolar, her gün yükseliyor. Ne gün bozdursak yazık" repliği her zaman geçerlidir.
  • rhan  (16.12.23 22:42:16) 
@rhan dolar eft yapılmiyor elden de dolar versem, kim olsa almaz. Eski zamanda degiliz ki canta ile tapu dairesine gidelim.


  • Fritz-X  (16.12.23 23:07:55) 
Dolar anlaşıp, dolar verin. Niye elden dolar almasınlar?

Satıcının da işine gelir büyük ihtimal. Alış 28.7, Satış 29.3 ise 29'dan sayarsınız. Kur avantajınız da olur. Satıp parayı TL'de tutacak kişi, ancak o parayla araba, ev, arsa vs. bir şey alacak kişidir.

.
  • kartallar yuksek ucar  (17.12.23 00:06:53 ~ 00:07:37) 
dolar olarak yatırırsanız eft-swift yapmayacaksanız o para gider. tekrar dolar olarak çekmek için bin takla attırırlar. koca koca şirketlere 5-10 bin doları bile vermiyorlar. anca bozdurup çekebilirsiniz. yani dolar olarak yatırayım, arsayı alırken banka kurundan bozdururum, o zamana kadar dolar olarak dursun derseniz banka kurundan bozdurup türk lirası olarak çekersiniz.

ister dolar, ister türk lirası olsun, bankanın ve bankacının sizin yatırdığınız parayı nereden buldun diye sorgulamaya yetkisi yok. illa sorgulayacaksa maliye sorgular, daha büyük tutarlar için masak sorgular. onda da tek seferlik tutar için, hakkınızda izleme, vergi tekniği raporu falan yoksa kimse uğraşmaz.
  • kibritsuyu  (17.12.23 00:09:55 ~ 00:10:43) 
Kibritsuyu +1
Dolar çekerken zorlanabilirsiniz, gerisi sorun olmaz. Arsa vb düşünüyorsanız eft limiti yüksek olan banka seçin. Yoksa 1 milyon havalesi için 1 hafta maymun olursunuz

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (17.12.23 08:28:18) 
Bankanıza bir sorun. 40 bin $ verebilirler ancak genelde "şu gün gelin" diye bir kaç gün sonrasında veriyorlar. Veremeyecek durumda iseler, söylerler zaten.


.
  • kartallar yuksek ucar  (17.12.23 20:35:31) 
şunu belirtmek isterim. bankaların nakit döviz ödemesi yapmamasının nedeni o anda kasalarında hazır nakit bulunmaması değil. yani "ayarlayalım şu gün gelin" demezler, diyemezler. onu ancak türk lirası için derler.

piyasada nakit döviz yok. var olanları da bankacılık sisteminden dışarıya ödememeleri konusunda "tembihliler". o yüzden doları yatırırsanız havada yakalarlar, çekmek isterseniz çekemezsiniz, vermezler. doğrudan "veremeyiz" demezler belki de yan yattı çamura battı uğraşır durursunuz.
  • kibritsuyu  (17.12.23 22:37:07) 
1 milyon yüklü para değil, çok bile sayılmaz.


  • nuisance  (17.12.23 23:05:20) 
@kibritsuyu, seçim sonrası mı daha sıkılaştı bunlar? Ben tam tersi seçim öncesi sıkıydı sonra rahatlattılar gibi düşünüyordum ki seçim öncesi korka korka gidip şubede olan 7000 doları çat diye çekmiştim. Sonra gel de demediler varsa bakıp verelim dediler, varmış. (ha başka şubede sadece 2000 dolar mı ne çıkmıştı onlardan almayıp başka şubeye bakmıştım)


  • nhk ni youkosu  (17.12.23 23:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.