[]

5 yaşında çocukla hangi ülkeye taşınırsınız?

Selamlar,

Bu aralar yeni iş bakıyorum. Yıllardır uzaktan yurtdışına çalışıyordum. Ancak bu aralar başvurularıma hep relocation kabul edersen görüşelim diye dönüyorlar.

Hollanda'ya sıcak bakıyordum ama izlediğim videolarda genelde oraya giden insanların ancak geçimini sağladığını, genelde çocuklarının geleceği için oraya katlandıklarını gördüm.

Öncelikli meselemiz çocuğumuzun eğitimi ve geleceği. Ama bunun sırf için de kendimizi heba etmek istemiyoruz. Güzel bir denge içinde kendimizin de bunalmayacağı ama çocuğumuz için de iyi bir gelecek vaat eden ülke hangisi olur?

Seçeneklerimiz Hollanda, Almanya, İspanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti.

Teşekkürler.

 
İspanya


  • alfired  (12.12.23 23:51:21) 
Almanya.


  • Cesario  (12.12.23 23:55:05) 
Endonezya , döviz kazananlar için güzel bir ülke ve dijital nomad cenneti, ve hayat ucuz diyor gidenler.


  • Rao  (12.12.23 23:55:26) 
Hollanda, almanya ve Avusturya'da yaşayan arkadaşlarım var. Ancak kendimizi gecindiriyoruz diyen duymadım. Yani eğer kişi düz adam gidiyorsa tabi sıkıntı her ülkede olur.

Ben Fransa'dayim, eminim burada da çıkar. Ama bana sorarsan ben iyiyim yani ve yaninda hintli ya da Faslı arkadaşlarım var (sirkette müdüruz) hepimiz iyiyiz.

Videolara bakmayin. Okuyun, redditte falan sorun. Kac para alacaginiza bakin ona göre redditte sorun bunla ne yapılır diye. Hayatımda hayatından mutlu olup amacı para kazanmak olmayip video ceken görmedim. Ya amaç para kazanmak (vlog vs) ya da hayatları kötü gittiği için. Bunu harbiden diyorum, aklıma gelecek son şey fransa videosu çekmek olur misal.

Ben nereye tasinirim? Vallaha akdenize kıyıları olan yerlere. Misal Fransa kuzeyinde yaşadım, şimdi güneye üç saatim. Acayip fark var. Yani ülkede bile ciddi fark ediyor. O sebepten almany, Avusturya hep uç geliyor. Çek insanlarini baya sevmistim, onun dışında ispanya zaten ülke olarak uzmez de ekonomik olarak emin değilim.
  • logisticsmanager  (12.12.23 23:57:20) 
Vidyo cekenlerin cogunlukla bos beles insanlar olduklarini unutmamalisin. Akli basinda duzgun isi evi olan niye video ceksin. Hollanda da harika bir ulke bence. Her sey duz para degil.


  • hot potato  (12.12.23 23:59:35) 
Kesinlikle İsviçre


  • limonlu eksi  (13.12.23 00:22:50) 
Hollanda’da yaşayan birisi olarak ev krizinin ciddi boyutlarda olduğunu belirtmek isterim. Bu şu anlam geliyor: düzgün bir evde yaşamak istiyorsanız vergisi faturası şusu busu dahil 2k euro eve ödüyorsunuz. Araba almak isterseniz aylık gideri arabay göre değişir ama yakıt dahil en az 250 euro masrafı oluyor. Çocuk kreşleri de el yakıyor. Haftada 3-4 gün için 1.5k euro ödüyorlar.

Kısacası Hollanda finansal açıdan çok mantıklı bir yer değil.

Buna ek olarak kışlar çok zor, hep karanlık hem yağmurlu. İlk yıllar idare ediyorduk ama artık dayanılmaz noktaya geldi bu boğucu hava. Yemekler çok kötü.

Siyasi olarak da %70’i sağcı/muhafazakar olan bir toplum burası. Arkadaş edinmek kolay değil. Ama tabii kimse kimseye karışmaz. Genel olarak tolerans seviyeleri çok yüksek. Herkesin ingilizcesinin çok iyi olması bir diğer artı.

Buradan bakınca saydığınız ülkelerden Avusturya ve İspanya çok mantıklı geliyor. Ancak belki de mevsimin boğuculuğundan güneydeki ülkeler çekici geliyordur bana.
  • but that was just a dream  (13.12.23 01:15:32) 
Taşınabileceğin en iyisi ve mantıklısına. Demek istediğim çalışma izni almak öyle kolay bir şey değil. Bütün Iran, hindistan, pakistan ve filipinler senin istediğini istiyor.

Uzaktan iş başvurusu ile olmaz. Göçmenlik süreci uzun ve kolay olmayan bir süreçtir. Şahsi fikrim çocuklu ve evli insana göre değil.

Beğenmediğin Hollanda'ya gitmek öyle basit değil. Giden Almanya'ya gidiyor. Orası da kevgir gibi olmuş. Sokağa çıksan her köşede 10 Türk görürsün.

Avusturya ve İspanya için de ispanyolca ve Almanca lazım. Bunlar ulus devletler ve kendi dilleri var. İngilizce bilmek zorunda değiller. Dil-kültür birbiriyle iç içe.
  • ferenc  (13.12.23 01:32:14 ~ 01:36:03) 
saydıklarınız arasında hollanda.

almanya - avusturya en son seçenek, avusturya'da türkleri pek sevmiyorlar + olarak toplumun genel yapısı da sağcı.

almanya, almanya zaten çok bir yoruma gerek yok ne olduğu belli. elini kolunu sallayan giriyor artık.

bu arada bunlara ek olarak ingiltere tavsiye edebilirim ben. londra dışınnda karı koca toplam 90-100k geliriniz olursa hem minimum ırkçılıkla ( avrupaa'da göçmenlere en alışık olan ülke ) hem ingilizce kolaylığı ile yaşayabilirsiniz.
  • garavel  (13.12.23 01:45:05) 
Cek cumhuriyetini bilmiyorum, Ispanya'yi en sona koyardim cunku ingilizce konusan sayisi az.
Hollanda, Avusturya, Almanya diye siralardim, TR'de ulke gibi goruyoruz ama bunlarin sehirleri bile cok farkli.

  • spherical  (13.12.23 01:46:36) 
garavel'in ingiltere önerisine katılıyorum ancak ingiltere göçmenlik konusuna en mesafeli ülke. nufusları 1970'lerden günümüze neredeyse yatay seyrediyor. bu yüzden standartları yüksek. tarih boyunca maksimum sömürdü, minimum sömürüldü.


  • ferenc  (13.12.23 03:19:31) 
Kanada diyip suyu bulandırmaya geldim. Buranın göçmen politikası ve eğitim sistemi seçim için makul sebepler.ırkçılığın ve ayrımcılığın en az olduğu yerlerden birisi.

İklimi, uzaklığı ve vasıfsız biriysen geçim sıkıntısı handikapları.
  • bugisme  (13.12.23 07:39:48) 
Bu tamamen sizin ve ailenizin hayattan beklentilerine bagli.

Hollanda'da yasiyorum uzun zamandir, yazilimciyim esim de finansla ugrasiyor mevcut durumda ortasinifin biraz ustuyuz diyebiliriz, genel olarak hayatimizdan memnunuz. Ancak gecimini saglayan, cocuklarinin gelecegi icin buraya katlanan arkadaslar var ki benim gozlemledigim kadariyla ( genelleme yapmak icin yeterli degil ) durumlari biraz farkli. Evli ciftlerden birisi is bulup geliyor, digerinin meslegi ogretmenlik, avukatlik gibi yetkin fakat baska bir ulkede, kulturde denklik alinmadan yapilamiyorsa ortalik karisiyor. Turklerin pek cogu yeni meslek ogrenmek ya da degistirmek istemiyor, denklik almak da cok zor oldugundna ugrasmiyorlar. Farkli sektorlerle ve gundelik islerde calismayi da gurur meselesi haline getirip calismamayi secenler oluyor bu durumda da tek kisinin geliri ile hayatlarini surdurmeye calisiyorlar. Bu senaryonun disinda aile olarak gelip, ciftlerin ikisinin de calistigi ve ancak gecimini saglayan ornek gormedim, duymadim.

Hollanda ozelinde konusursak, her yil cocuklarin en mutlu oldugu ulke siralamasinda tepelerde cikiyor arastirmalarda. Cevre, sosyal hayat, egitim sitemi vs. Turkiye ile karsilastirilamaz cocuklar icin. Bahsedilmis, kresler cok pahali fakat ciftlerin ikisi de calisiyorsa, toplam gelirlerine gore hesap edilen devletin geri odemesi var ki yine de yuksek bir miktar. Ilk 4 yil cocugun gelisimi ve yasanilan ulkenin dilini ogrenmesi icin krese gitmesi sart. Genelde cocuklar 5 gun gitmiyor zaten.

Hollanda cennet degil, bahsedilmis zaten basta iklim ve ev krizi olmak uzere sorunlu yanlari cok fazla. Secimlerden sonra Wilders gibi bir irkci buyuk ihtimalle hukumette olacak, bu yuzden gocmenlerin cogu tedirgin.
  • whisky  (13.12.23 14:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.