[]

Bu fiyata araba satılır mı?

merhabalar

sarı sitede ilanda bir aracım var. toyota corolla 2021 model 39 binde otomatik benzin tramersiz. normalde 910 binde ilanda. bu fiyattaki araçlara pek teklif gelmiyor. yaklaşık 3 aydır hiç arayan soran yok. bugün bir teklif geldi adam ciddi epey 850 bin verebilirim diyor. 870 olsun dedim yok 5 bin tl bile artıramam dedi. şuan benim arabayı filtrelediğinizde 850 ile 1000 arası değişiyor. en dip fiyat yani bu. adam da muhtemelen benden alıp 50-60 üstüne satmayı deneyecek.

ne diyorsunuz? bu sıkıntılı piyasada satsam mı?

 
O kadar indirim yapmazdım şahsen, 850 veren 20 daha verebilir. Araç alacaksanız bayiden daha iyi fiyat verebilirler.


  • osmanyueksel  (12.12.23 20:13:03) 
3 ay önce 850 ye satsanız şimdi paranız sadece faizle min.85bin artar 935 olurdu.
Siz şuan 870 diye diretiyosunuz.
Paranın zman maliyetini kimse hesaba katmıyor araç alıp, satarken. SonrA vay ucuza mı gitti, vay zarar mı ettim.
Alım satım işleminde ilan rakamlarına değil işlem rakamlarına bakın. İşlem o malın gerçek değerini gösterir.
  • erty_ksk  (12.12.23 20:21:39) 
"şuan benim arabayı filtrelediğinizde 850 ile 1000 arası değişiyor. en dip fiyat yani bu. adam da muhtemelen benden alıp 50-60 üstüne satmayı deneyecek."

Sahibinden'de yazılan fiyatlarla piyasa oluşmuyor, alım satım yapılan fiyatlarla piyasa oluşuyor. Benim gözlemlerime göre (arabaya göre değişir) Sahibinden ortalamasının %10-15 altında ticaret dönüyor. Bu da aşağı yukarı dediğiniz dip fiyata denk geliyor. Fiyatların tl bazında bile ciddi ciddi düştüğünü kabul edemeyenler de aylarca alıcı bekliyor. Sıfır araç kampanyaları çok etkili oldu bu arada, 200 250 bin civarına sıfır faiz ya da çok düşük faizle kredi veriyorlar, sizin fiyat bandında sıfıra yönelen çok olmuştur. Özetle benim paraya ihtiyacım varsa ya da yeni araba alacaksam 20k büyük bir para değil satar kurtulurdum ama sizin sabrınıza ve planınıza kalmış tabi.
  • duguit  (12.12.23 21:13:22) 
bir atasözü derki satarken değil alırken kar yapacaksın.

mayıs ayı sonunda aracımı piyasa fiyatından düşüğe verdim ( seçim süreci var diye kimse aramıyordu ) ederinde düşüğe verdim. haziran sonu asgari ücret zam vs fiyatlar artacak diye erkenden aracımı satıp hemen yeni model araç aldım.

tam tahmin ettiğim gibi piyasa yazın uçtu araç fiyatlarına zam geldi aldığım araç 150 bin üstüne koydu.

30 bine tamah etseydim muhtemelen araç alım fırsatı kaçacaktı. mayıs haziran ayı bile piyasa durgundu hala da öyle.
  • Fritz-X  (12.12.23 22:12:44) 
sahibinden belirlemez fiyatı. arabamın fiyatı bu diye düşünmeyin.


  • paintov  (13.12.23 12:25:02) 
850binin 20 günlük faizi 20 binden fazla getirir galiba galiba bilginiz olsun, satmak istiyorsanız verin gitsin


  • atom karincanin torunu  (13.12.23 13:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.