[]

kredi kartı borcu faizi günlük mü aylık mı?

Selam,

yüzde dört civarı bi faiz uygulanıyormuş ama benim anlamadığım bu faiz her ödenmeyen gün için mi uygulanıyor?

yani benim 2000 tl borcum var, son ödeme tarihi de bugün yani ayın yirmisi. 80 her gün için mi uygulanıyor? diyelim ki önümüzdeki ayın birinde, yani on gün sonra ödeyeceğim. on gün için 2000+800 tl mi ödeyeceğim?

 
Her gun geliyor. Hatta her saat te olabilir.

Bir de bu uyaniklar ekstrenin kesildigi gunden itibaren faizi hesapliyorlar. Yani son odeme tarihinden 1 gun sonra yatirdiginda sonraki ekstereye yaklasik 11 gunluk faiz girecek.
  • krmzbvl  (20.11.23 11:57:05) 
Hayır, siz aylık oranı günlük işletmişsiniz. Bir günlük faizi hesaplamak için basitçe 80 lirayı 30’a bölmeniz lazım. Bankanızın hesaplama aracı vardır, oradan teyit edebilirsiniz.

Edit: krmzbvl’nin söylediği doğru fakat borcun tamamını hesap kesildikten sonraki 10 gün içinde öderseniz (hemen herkesin yaptığı gibi) aradaki 10 gün için faiz almazlar fakat eksik yatırırsanız kalan borç için doğal olarak kesim tarihinden itibaren faiz işlemeye başlar. Olması gereken o zaten. Aslında borç ekstre kesildiği an yani 30. Günde ödenmeli fakat bankalar borcunun tamamını ödeyeceklere kıyak yapıyor 10 gün süre vererek. Buna rağmen eksik ödeyen ya da hiç ödemeyene de haliyle kesim tarihinden itibaren faiz işletiyor.
  • orient blue  (20.11.23 11:59:37 ~ 12:06:45) 
Gecen ay ben 21800 tl olan ekstreyi son odeme tarihinden 1 gun sonra odedim. Bana 218 tl faiz gelmis. Tam yuzde 1'i kadar. Musteri hizmetleriyle gorustum. Ekstre kesim tarihinden itibaren 10 gunluk faiz oldugunu soylemisti.


  • krmzbvl  (20.11.23 12:11:09) 
Gecikme durumunda süre son ödeme tarihinden değil, hesap kesim tarihinden başlatılıyor. +1


  • Mirket  (20.11.23 12:13:20) 
"yüzde dört civarı bi faiz uygulanıyormuş"

günlük faiz %4/30 oranında işliyor
borcu kapadığınız güne kadar
  • bir soru sorcam  (20.11.23 12:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.