[]

Harici Hard Disk HDD vs SSD ?

2 Bilgisayar ve Tablet Telefon vs artik ful resim film doldu.
Hepisini bir Hard Disk e cekmek istiyorum, yarin birgün kaybolmasin diye,
uygun fiyatli Hard Disk ariyorum. 3 sene idare etsin, yeni Hard Disk alacam.
(Her 3 sene yenilerim artik).

HDD ler 3 sene götürürmü beni Intenso WD markalar nasil ?
SSD ler biraz Pahali her 3 sene cöpe atmak icin.

 
Google drive dusundunuz mu? 2TB yillik 500 TL.


  • krmzbvl  (19.11.23 11:13:37) 
@krmzbvl evet düsündüm ama yillik 100 Euro almanya fiyati.


  • samiabi19  (19.11.23 11:19:45) 
kişisel anılar varsa bence raid 1 yapabilen çift diskli nas alınmalı. çünkü hdd dediğin şey ister mekanik ister ssd bi anda gidebiliyor.


  • orpheus  (19.11.23 22:38:43) 
WD gayet iyi, raid1 yapmasan bile aynı diskten iki tane al, ikisine de kopyala +1

Bende zamanla aldığım 2-3-4-6tb diskler var, yaklaşık 1tb'lık kısmı hepsinde aynı :D

bu arada neden 3 sene sonra yeni alıyorsun? 3 sene sonra düzgün ciddi bir yatırım yapacağım diyorsan cloud'a bak. Diğer türlü, şimdi alacağın 2 adet 3.5" WD disk normal şartlarda 5-10 yıl sorunsuz çalışır, daha uzun ömürlü de olabilir.

2.5" diskler çok hareket ettirildiği için daha çabuk bozuluyor o yüzden tavsiye etmiyorum ben. Hareket edecekse harici SSD olması daha mantıklı.
  • nhk ni youkosu  (19.11.23 22:45:31 ~ 22:47:21) 
uzun dönem saklama için (5-6 yıl, belki daha fazla) mekanik disk daha güvenli.

hangi marka model fiyat olursa olsun 10 yıl veya 10 gün sonra bozulabilir, garanti falan varsa da verinizi kurtarmayacak, size boş yeni disk verecek.

eğer buluttan daha ekonomik çözüm arıyorsanız benim önerim de uygun fiyatlı, farklı marka 2 harici disk: biri kullanımda, diğeri çekmecede. yılda birkaç defa manüel eşitleme.
  • celeron 300a  (20.11.23 00:50:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.