[]

Şöyle Bir Yöneticiyi Yargılar Mıydınız?

Muhafazakar bir yöneticim var, aşırı dindar birisi.
Kimseye inancını empoze etmiyor veya bu yönde yargılamıyor ama bazı aktiviteleri kendisi organize ettiği için şöyle durumlar ortaya çıkıyor:

Mesela, ekipçe yemeğe gideceğiz. Çok güzel bir restoran var fakat menüde şarap olduğu için orayı eliyoruz. Veya, kahve alalım dedik ama İsrail-Filistin olayları sebebiyle Starbucks'tan alınmasını istemiyor.

 
Yaptığı doğru değil ama mühür kimdeyse Süleyman o oluyor.


  • Bir ben var benden şurada  (18.11.23 18:51:23) 
e statüsü sayesinde bu kendi fikrini dayatmak oluyor, son sözü o söylediği için de kimse karşı çıkamıyor

insanların hassasiyetleri önemli fakat bu konular hep aynı tarafa uygulanmamalı
  • freebird5406_2  (18.11.23 18:54:32 ~ 18:55:46) 
Evet.
Kendi düşünceleri önemli değil.
Bu mantıkla vejetaryen olan da vejetaryen restoranına götürür.
Kararı müdür almamalı, bu tarz kararlar ortak alınmalı. En azından benim kendi çalıştığım yerlerde aldığı değerler bu şekilde.
  • logisticsmanager  (18.11.23 18:54:42) 
güzel bir restoranı menüde şarap var diye eleyen adam / kadın, alkol alan çalışanını da yargılar. sadece bunu dile getirmiyordur.
ve evet, ben de onu yargılarım.
iş hayatında din falan böyle öznel şeylerin konusu bile açılmamalı. yıl olmuş 2023, asgari müşterekte buluşulmalı.
  • asisamus  (18.11.23 19:10:06) 
içki içmemiş biri olarak:
parasını işveren ödüyorsa yargılamam (sadece dini değil maddi açıdan da bakalım içki demek extra masraf)
kendi organizasyonunuz ise içki içen biri olsam kısıtlama hissederdim)

ayrıca şu da var ekibin bir kısmı içkiden rahatsız oluyor, bir kısmı olmuyorsa
birlikte hareket etmek için taviz vermek gerekir
bu durumda yine son karar yöneticinin olur
diğer konu ise içki içmeyen biri içki içilen ortamda daha kötü duruma düşer
içen biri ise görece daha nötr kalır içkisiz ortamda
  • bir soru sorcam  (18.11.23 20:10:53 ~ 20:15:09) 
Hic umrumda olmaz. Yemege giderim her turlu icmesem de olur. Istedigi yerden alsin kahveyi de nedeni fark etmez. isyeri sonucta. Kaliteden odun vermedigi surece beni hic ilgilendirmez.
Mesela ramazanda surat yapiyorsa veya iste benzer bi durum yasatiyorsa anca o zaman dikkatimi ceker. Digerlerini onemsemekle ugrasamam.

  • Kittie  (18.11.23 21:04:39) 
Cehenneme giden yollar iyi niyet taslari ile doselidir.Mudur kendi cebinden oduyorsa istedigi yere gotursun ama hasbelkader orada bulundugu icin sirketin verdigi entertainment butcesini kullanirken kendi ideolojik goruslerini dayatmamali.


  • turkuaz  (19.11.23 00:57:23) 
açıkçası kendi zaten rahatsız oluyorsa, alkollü mekana gitseniz dahi içtiğiniz alkolün bir tadı olmayacaktır. ya yampiri yampiri süzecektir sizi. muahabbete katılmayacaktır vs.. vs..
alkolsüz mekana gidin ekipçe, yakın iş arkadaşlarınızla ise başka zaman istediğiniz gibi takılırsınız. hiç gerek yok kasmaya.

  • morcivert  (19.11.23 23:55:35) 
Güzel bir restoranı eleyip, size tavuk döner ısmarlamıyorsa, yöneticinin o kadar da hatırı/yetkisi/etkisi olsun.


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.11.23 09:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.