[]

Az maaş+araba mı yoksa yüksek maaş+benzin mi

Birkaç yerle görüşüyorum sene başında iş değiştiremk için. Şu an mevcut maaşımın %30-40 fazlasını ve şirket arabası veriyorlar. Ben ise mevcut işimde kalırsam en az %50 zam alıcam ki yarıyılda da zam yapılacağı konuşuluyor ama araba yok ben kendi arabamla gidip geliyorum sadece benzin yardımı var.

Siz olsanız bu şartlarda iş değştirir misiniz? Şirket arabası alıp kendi arabamı satarak kredi çekip elimdeki parayı da kullanıp ev alma gibi hayallerim var bunu da hesaba katarsanız sevinirim.


 
Bana göre bir arabanin masrafi çok büyük ihtimal maaşın yüzde 10 rahat eder. Bakim, kasko, lastik.

En mantıklısı dediğiniz şeyi hesaplamak;
Alacaginiz zam - onerilen zam

Kasko + lastik + bakim masrafi ve ev alma hayalinin potansiyel kari.
  • logisticsmanager  (13.11.23 22:25:48) 
araca ve senin ne kadar arac sevdigine bakar...

premium veriyorlarsa, marka secme sansim varsa daha az maas + araba diyebilirim.
dandik bir arac veriyorsa, secim sansim yoksa daha cok maasa elim gider, kendi aracimi alir binerim.
  • cooperr  (14.11.23 00:49:44) 
Ev almana vesile olacaksa az maaş + araba tabii ki.


  • duguit  (14.11.23 07:07:12) 
Diğer firmalarla pazarlığını biraz daha sıkı tut, %50'lere çekmeye çalış. Ev alma konusu kesinse (bu senin hayatın için çok ciddi bir artıdır) iş değiştirmeni öneririm ama diğer türlü iş değiştirdiğine değmez.


  • Lethe  (14.11.23 10:48:46 ~ 10:49:07) 
+1Lethe bir yakınım kendi aracıyla iş peşinde koşarken kaza yaptı. araç pert oldu, şirket umursamadı bile. kaskosu vardı ama kaskodan para gelene kadar dolar uçtu, fiyatlar katladı; çok mağdur oldu anlayacağın.
kendi aracınla benzin parası için milletin işine koşma!

  • adivar  (14.11.23 11:35:16) 
hangisi evine yakın veya ev alabileceğin semte yakınsa onda karar ver. bence eve yakın iş hepsinden daha değerli.


  • my fault  (14.11.23 12:07:26) 
kesinlikle az maaş + araba.

Bunun tek istisnası şu olur, aile geniştir, büyük arabaya ihtiyacın vardır, şirket küçük araba veriyordur ve sen mevcut arabanı satamayacaksındır.

Bu senaryo dışında maaş + araba.

Bu arada diğer şirket zam döneminden değil, pozisyon değişikliğinden dolayı artış yapıyor gibi. Bir sonraki zam döneminin ne zaman olacağını ve zam döneminde senin durumunu nasıl değerlendireceklerini sor. Belki terfi sebebiyle 30-40 diye söylediğin zammı alacaksın ve şirketin zam dönemi geldiğinde de ayrıca 40-50.
  • burfak  (14.11.23 13:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.