[]

Bosna Savaşı dönemi-Akp

Bu dönemde eğer Akp bugünkü gibi iktidar olsaydı, bugün yaptığı gibi oradaki müslüman halkı da Türkiye'ye getirir miydi sizce, yoksa bu ayrıcalık sadece Orta doğu müslümanları için mi olurdu?




 
Bilemeyiz
para gelmeyecek işi pek isteyerek yapmazdı gibi de geliyor
onlar bizim kardeşimiz deyip oy için getirirdi gibi de geliyor
  • basond  (11.11.23 21:09:34) 
bana kalirsa bu olaylar erdogan'i asan konular, yani getirmezdi. evet buyuk resmi goruyorum.


  • gule gule  (11.11.23 21:12:55) 
miting düzenleyip, fiiliyatta hiç bir şey yapmazlardı.
şu an için filitin meselesinde dış politika olarak bakarsanız kimsenin rte!yi sallamadığını görürsünüz.
içerden bakınca izrayili dize getiren lider diyorlar.
  • rhan  (11.11.23 21:33:31) 
Balkanlar ile ortadoğu halklarını birbirleriyle karşılaştırmak pek doğru olmaz. Orada yaşayan müslüman ailelerin TRde illaki bir arkabası ya da tanıdğı var.
Bosna savaşında eli silah tutan boşnak erkekler, ailelerini TRye göndermişti bir şekilde.
Ama suriyeliler gibi değil kimisi tanıdğı akrabalarına yoksa da trakya taraflarında kırklareli mülteci kamplar vardı o dönem. Kosova savaşında da benzer senaryoda olmuştu.

RTE, Çiler-Demirel gibi diplomatik tavır takınmazdı bence. Daha müdahil olurdu, el altından logistik destek verirdi. O dönem JNA ordusunun silahları bosna sırplarına geçmişti ve bu sayede bir çok şehri silahtan yoksun boşnak halkından koparabildiler.

Ayrıca ortadoğu halklarına nazaran, balkan savaşındaki tavrıyla; türk halkından daha yüksek oranda destek bulurdu.
  • gibicibicis  (11.11.23 21:39:02) 
Bulgaristan gocmenleri hakkindaki sozleri fikir verebilir: www.youtube.com


  • freedonia  (11.11.23 23:02:16) 
Neyi ifade etmek istediğinizi anlamadım Suriyeli sığınmacılardan mı bahsediyorsunuz yoksa Gazze şeridinden getirilecek acil tıbbi müdahale gerektiren kanser hastalarından mı? çünkü ikisi farklı şeyler. Ha bu arada konuyu particiliğe çekmemek lazım Türkiye geçmiş hükümetler döneminde Çeçen göçmenler, Kuzey Iraklı, Bulgaristanlı, Türkistanlı, Afganistalı, Kırımlı ve Ahiskalı mülteci veya sığınmacı kabul etmiş bir ülke farklı bir hükümet olsa da değişen bir şey olmayacaktır.


  • doharkoman  (12.11.23 00:22:37) 
bunun partiyle veya coğrafyanın ortadoğu-balkanlar olmasıyla doğrudan bir ilgisi yok. ukrayna veya rusya'dan gelen müslüman olmayan insanlar da var mesele son yıllarda.
balkanlar bizim için hem maddi hem manevi olarak çok yakın bir coğrafya. hala orada yaşayan nüfusun önemli bir kısmının türkçe konuşabildiği bir yer. şuan bile türkiye balkanlarda önemli bir güce sahip olmasa bosna'yı(bilhassa müslüman tarafını) ve kosova'yı yerle bir ederler. bunu bizzat bu yılki bosna seyahatimde boşnaklardan duydum.
bosna ile tüm kültürel ortaklıkların ötesinde aynı zamanda bir inanç ortaklığımız da var. yani geçmişten günümüze derin bir bağımız var. ve hemen her alanda sürekli daha da gelişen yakın bir işbirliği söz konusu.
bugünkü türkiye cumhuriyeti devleti hükümeti ve halkı elbette bu soykırıma kayıtsız kalamazdı.
türk beklenendir. bunu gönül coğrafyamızı gidip gördüğünüzde net olarak anlayabiliyorsunuz.
  • ezkaza  (12.11.23 01:18:42) 
doharkoman açıkçası hepsini kastediyorum. Yani Bosna savaşı döneminde Akp olsaydı yine savaşın kendisine olmasa bile oradaki vatandaşları getirmek için uğraşır mıydı? Buna particiliğe çekmemek lazım demişsin ama ben o dönemi çok net hatırlıyorum Türkiye'nin hiçbir şekilde ekstra bir girişimi olmamıştı diğer BM ülkelerine göre. Akp o zaman olsaydı konjonktür itibari ile Akp de çok bulaşmaz mıydı yoksa Orta doğu'dan çektiği gibi oradaki müslümanları çekmeye çalışır mıydı bunu merak ediyorum. Hatta daha net sorayım: Balkanlardaki müslümanlara da Orta doğu müslümanlarına gösterdiği hassasiyeti gösterir miydi?


  • Bir ben var benden şurada  (12.11.23 11:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.