[]

excel sorusu

bir sütunda tarih ve gün yazan hücreler var. Örneğin A1 hücresi 08 Kasım 2023 Çarşamba şeklinde ben bu hücreyi 08.11.2023 şeklinde değiştirmek istiyorum. Bunu excelde en kolay nasıl yapabiliriz. tek hücrede nasıl yapıldığını öğrenirsem tüm tabloya uygularım.




 
hücreye sağ tıklayın, hücreleri biçimlendire gelin, solda tarih kısmını göreceksiniz, oradan istediğiniz formatı seçin.


  • veritaslibertas  (08.11.23 16:34:05) 
eğer harici bir tablodan veri aldıysanız muhtemelen tarih biçimlendirme ile olmayacak. çünkü excel'in tarih formatını yazan coder'ı bebekken beşikten düşürdükleri için beyin gelişimini tamamlayamamış. torpille microsoft'a girip coder olmuş. tarih kısmının kodlarını buna vermişler, bu da yalan yanlış bir şekilde halletmiş.

buz gibi tarihe benzeyen hücreyi hücreleri biçimlendir'den tarih yap dersin anlamaz. formatını değiştir dersin, tarih yapamadığı için değiştirmez. ama gider tarih olmayan ondalıklı sayıları tarih zannedip tarihe çevirir. 11.67 yazarsın Kas.67 diye çevirir. ulan bu tarih değil sayı olarak bırak, ne yazıyorsa elleme dersin anlamaz.

08 kasım 2023'ün tarih olduğunu anlatamazsın, 08.11.2023 yaptıramazsın, ama tutar yazmak istediğin hücreye 11.23 (11 lira 23 kuruş) yazmak istersin, Kas.23 yapar. yazmadan önce takla da atsan, bu hücreye yazdığım şey tarih değil, metin olarak kalsın bile desen anlamaz, çevirir. öyle de dediğim dedik çaldığım düdüktür.

eğer hücreleri biçimlendir'den olmuyorsa oturup tek tek elle yazacaksınız. ya da tarih hücrelerine gelip F2 enter yaparak hücrenin içine bir kere girip enter'layacaksınız, excel onu yeni yazmışsınız zannedince tarih olduğunu anlıyor. coder'ın kafasının o tarafı hasar görmediği için o kısmı düşünebilmiş.

başka çaresi varsa bana da söylerseniz sevinirim. yetmiş beş kere falan sordum burada, bir çözüm bulamadık buna.
  • kibritsuyu  (08.11.23 17:26:45 ~ 17:30:54) 
Ayrıca otomatik doldurma (auto fill) araştırınız. Uzun sürebilecek sütün değer değişiklikleri için işe yarar.


  • diyecevaplandı  (08.11.23 18:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.