[]

Schengen Vize Son Durumlar?

Merhaba,

Sözlükçüler veya yakınlarının son Schengen Vize başvuruları ne durumda? Red ve kabul oranları artis veya azaliş gibi.

Seneye 2024 sonunda veya genel ekonomik duruma göre 2025 mart başında İtalya'daki Roma maratonu veya Barcelona maratonu veya örneğin Nisan'daki Paris Maratonuna katılma hevesim var ama malum son Schengen krizi ne durumda son durumlardan genel bilginiz var mı?

Ben kıl ve tripli adamım. Mesela elin adamının meydanında 2 selfie çekip cafesinde 2 latte içmek ve 2 kilisesini görmek için 80 euro+aracı kurumlara haraç verip hadi parayı salla 2 gün işten izin alıp evrak hazırlama stresi yaşayıp üstüne Vize reddi yersem trip atarım. Hadi her geleni alacaklar diye kaide yok ama başvuru için 80 euro'yu bile iade edemeden birde üstüne Vize evrak stresine Red yemek bana koyar. 1 kere Red yersem zaten Avrupa Birliği dağılasiya kadar bir daha başvurmam :)

Genel olarak şuan son Schengen Vize başvurularınız ne durumda onaylaniyor ve genel olarak onay/Red oranı nasıl gidiyor?

 
genellenebilir bir durum değil ama benim çevremde red alan yok fakat genelde çok kısa süreli (1 hafta, 20 gün gibi ve tek girişli) onaylandığını duyuyorum, bahsettiğim kişiler 35 üstü işinde gücünde düzgün insanlar.


  • orient blue  (07.11.23 15:59:23) 
benimki onaylandı. yeni oldu sayılır. italya.
çevremde de red yiyen yok ama bilmiyorum bazen belli olmuyor.

  • sivilceli ergen  (07.11.23 17:54:12) 
Italya’dan 3 hafta icinde 2 aylik vize aldim. Daha uzun sureli beklerdim ama en azindan red yememek sevindirdi


  • austenn  (07.11.23 19:24:17) 
Siz bakmayın milletin dediğine Türk vatandaşlarına Schengen vize reddi oranı çok düşük istatistiklerde bunu tasdikliyor zaten. Millet başına geleni veya gördüğünü, duyduğunu abartarak anlatıyor ama çoğuda ya eksik evrak sahibi ya da şartları karşılamıyor bu kadar abartacak bir durum değil bence. Bütün sartlaro karşılaşanız da reddedilme ihtimali tabii ki var ama düşük bir ihtimal bunu bir argoritması yok. Yakın bir zamanda Schengen vizesine kolaylık getirilicek veya Türk vatandaşlarına vize serbestisi söz konusu... Zaman gösterir.


  • doharkoman  (07.11.23 22:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.