[]

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası - Kolonoskopi sorusu

Yeni TSS yaptırdım. Geçmiş yıllarda kolonoskopi işlemi yaptırmıştım, TSS sonrası yine kolonoskopi yaptırmam gerekirse sigorta kolonoskopiyi karşılar mı? Geçmişte yaptırdığımı tespit edip reddederler mi?




 
Tss yaptırdıktan sonra en az 3 ay Dr a gitme demisti benim sigortacim, sonrası için denemen lazım. Konulan bir teşhis hastalık yoksa ödemeyi yapar sigorta diye düşünüyorum. Genelde geçmişten gelen hastalığı kapsamıyor diye biliyorum.


  • brnbrs  (17.10.23 17:16:56) 
Ilk 3 ay mi ne karşılamıyor zaten acil değilse.
Sonrasında da aynı sebeple olursa karşılamıyor.

  • logisticsmanager  (17.10.23 17:17:26) 
Selamlar,
Çok büyük ihtimalle karşılamayacaktır ancak kolonoskopi girişi yaptırmadan sorunuzun cevabını almanız zor.
Poliçenizde yazmıyorsa 3 ay diye bir olay yok resmiyette ama gayri resmi olarak arka planda 3 ay kontrol sağlanıyor.
Geçmiş olsun.
  • pccopath  (17.10.23 17:36:52) 
Yaptırdığın kolonoskopiye istinaden bir teşhis konulmamış ise karşılayabilir. Ayrıca iki tanıdığımın da tss başlangıcının ertesi günü muayeneye gitti ve tss karşıladı ama her zaman böyle olacak diyemem, önden provizyon alan bir hastanede şansınızı deneyebilirsiniz.


  • elorelia  (17.10.23 17:40:12) 
@elorelia Genelde karın bölgesini ilgilendiren şikayetlerde "Kolonoskopi+Gastroskopi aynı anda yapalım" görüşü hakim oluyor doktorlarda. Ben de geçmişte aynı anda hem kolonoskopi hem gastroskopi yaptırmıştım. Muhtemelen yine yaptırmak istesem iksini birden isteyecekler. Gastroskopide kıytırıktan bir gastrit çıkmıştı ama doktor ilaca bile gerek görmedi. Ama rapordaki gastrit, "teşhis" kapsamına girmiş oluyor değil mi?


  • jonas  (17.10.23 17:52:19 ~ 17:53:37) 
benim mantığıma göre evet öyle. ama denemeden bilmek imkansız. eğer birini kapsar diğerini kapsamazsa doktordan rica da edebilirsiniz.


  • elorelia  (18.10.23 11:05:21) 
3 ay diye bir kural yok. Tss yaptırdıktan sonra saat 10:00 da başlar, 10:00'ı geçmişseniz ertesi gün 10:00'da başlar.

Bazı sigortalar ilk 3 ay ameliyat masrafı karşılamıyor, bu tamamen sizin poliçenizle alakalı. MEsela hamilelik klozu koydurdunuz, bazı sigorta şirketleri ilk yıl karşılamaz, bazıları sigorta yaptırırken gebe olmama kuralı koyar vs.

Asıl soruya gelelim, normalde geçmişte kolonoskopi yaptırmanızın bir önemi yok, geçmişten gelen teşhisi koyulmuş kronik bir sebeple kolonoskopi yaptırıyorsanız bu durumda karşılamaz. Yani tss nin bir işlemi karşılayıp karşılamaması daha önce bu işlemi yapıp yapmamanızla alakalı değildir, sebebiyle alakalıdır. Bu konuda şüpheniz varsa kolonoskopiden önce danışmanınızı arayabilirsiniz ya da durumdan doktora bahsedip daha farklı kronik olmayan bir teşhis yazmasını isteyebilirsiniz.

Bu arada 3 yıl üstüste aynı sigorta şirketinden "yenileme" olarak tss yaptırırsanız ömür boyu yenileme hakkınız olur. Bu durumda kronik bir rahatsızlığınız ortaya çıksa da sigortanız tedaviyi karşılar.
  • iustitia omnibus  (18.10.23 14:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.