[]

Laptop radyasyon korunma

Telefon surekli elimizde. Sabahtan aksama da laptop onundeyiz.
Daha once pek dusunmemistim. Bi yerden duydum. Kaktus mu almak lazim? Emiyor diyorlar ne kadar dogrudur? Bu kaktus ne boyutta olmali?
Siz ne gibi onlemler aliyorsunuz?
Tesekkurler

 
  • kobuzchu kiz  (16.10.23 22:45:54) 
emf önleyici olarak aratırsanız kolyeler, telefonun arkasına yapıştırılan stickerlar ve evde zeolit bulundurmak gibi şeyler görüyorum.


  • kullanıcı adı  (16.10.23 22:58:20) 
Hiçbir önlem almıyorum. Bu kadar dikkatli olacaksak evden dışarı çıkmamamız lazım.


  • Cesario  (16.10.23 23:43:17) 
her türlü radyo dalgasından uzak durman lazım ki günümüz dünyasında pek mümkün değil.


  • selam  (17.10.23 00:03:31) 
Büyük teyzem kimya hocasıydı.

Radyasyondan olabildiğince kaçtı.
Akıllı telefona hiç geçmedi.
Evine tv almadı.
Bulaşık makinesi falan çalışırken önünde durmayın derdi.
Hep köyden ürünlerlerle beslenirdi.

Önce meme kanseri, sonra cilt kanseri, sonra akciğer, en sonunda da beyin derken kaybettik.

Son 10 yıllık kanser mücadelesinin ilk yarısında şey dediğini hatırlıyorum;

"Ben de kansere yakalandıysam o zaman alayım gelin çocuklar bana tv ve akıllı telefon beğenin"

Yani kaçış pek yok gibi duruyor bomba imha ekibi gibi giyinip gezmek dışında.
  • ananiyimioguz  (17.10.23 00:10:41) 
bu konu iyonize radyasyon ve iyonize olmayan radyasyon farkını bilmemekten kaynaklanıyor.

iyonize radyasyon radyoaktif elementlerden yayılan çok yüksek enerjili parçaçcıklar. bunlar tehlikeli ama gündelik hayatta bunlara doğal nedenler dışında denk gelemezsiniz. iyonize radyasyon dna sarmalındak moleküklleri yerinden oynatabilir ve bu da hücre ölmü veya mutasyonlara sebep olabilir.

iyonize olmayan radyasyon radyo dalgaları gibi elektromanyetik radyasyon ve ışık evet bildiğimiz ışık.

iyonize olmayan radyasyon enerjisi düşük olduğu için böyle bir olasılığı yok. zaten radyo dalgası yüksek enerjili bir parçacık da değil.

radyasyondan bu kadar endişeliyseniz granit mermer tezgaha asla yaklaşmayın, radongazı riski olduğu için bodrum katlarda yaşamayın, uçağa binmeyin vs.
  • orpheus  (17.10.23 14:37:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.