[]

Otomobil gurularına bir soru, Clio versus i20

Şu an sıfır veya 1-2 yıllık araç almak isteyen, İstanbul'da ikamet eden, pek uzun yol yapmayacak bir çekirdek aileye hangi aracı önerirsiniz arabadan anlayan arkadaşlar? Otomatik ve temiz araç olması, bu piyasada dolandırılmamak öncelikli tercihimiz. Arabadan anlayan tiplerden değiliz, pek çevremiz de yok. Malum kredi muslukları kısık, pek kampanya vesaire yok. İkinci el için nerelere bakılabilir, sıfır alınacaksa hangi marka model önerirsiniz? Biz kendimizce i20 ve clio baktık, varsa başka önerileriniz de makbule geçer tabii ki. Şimdiden teşekkür ediyor, sizleri öpüyorum.




 
ikisi de değil, fiat egea cross


  • malheiros  (11.10.23 21:59:26) 
İ20 çok yakar turbosu yok bildiğim kadarıyla. Clio turbo motor alınabilir. Piyasası da olan araç. Arabadan anlamıyorsan piyasada az olan aracı alma bu kadar basit. Ağır hasar kayıtlı sakın alma. Boyasız alırsan satarken işin kolay olur, burası Türkiye. Otm egea pahalı diye biliyorum. Dizel alma bence artık. Turbo benzinli iyidir.


  • Topalordek  (11.10.23 22:05:15) 
@malheiros, peki neden hocam? Şimdi baktım fiyatlarına cross'un, otomatik olarak dizel 1.6 multijet motoru olan var ve fiyatı 1.1 milyon. Ya da diğer seçenek hibrid hali 1.2 milyona.


  • pilchard  (11.10.23 22:07:04) 
clio tabii ki.
bagajı daha büyük. turbosu var. şanzımanı da daha iyi.

  • jelly bear  (11.10.23 22:10:25) 
ne clio, ne i20 ne de egea cross.

clio gerçekten kağıt gibi. icom paket değilse tavsiye etmiyorum. Ayrıca geçmişi de önemli. Şirket aracıysa çok hor kullanırlar.

i20 aile aracı gibi diğerlerine kıyasla daha fp.

Egea cross tek denemediğim ama mercedes kullanıcısı bir arkadaşım hiç beğenmemiş ki bu bence gayet normal. Ancak lastik basınç sensörü hatası veren bir model gözümde hiç de cross olamamıştır.

bütçeye geliyor mu bilmiyorum ama toyota grubuna bakabilirsiniz. Yaris gibi hatta olabiliyorsa yaris cross.

Psa grubundan uzak durun.

renault clio icon yada megane icon paketler de güzel. Hb başka öneri olarak da suzuki swift diyorum.
  • baldan kaymak  (11.10.23 22:41:26) 
@jelly bear, yaşadığım yerde nispeten sert yokuşlar var, yeni cliolarla sağlam yokuşlar çıkılabilir mi? İki aracı da kiralık olarak kullandım, sanki i20 ile çıkar ama clio ile çıkamam gibi geldi ama aynı yokuşta deneme şansım olmadı. İkisi de yeterince konforlu geldi, piyasaları da var, mekanik olarak pek bilgim yok ama.


  • pilchard  (11.10.23 22:42:09) 
Karşılaştırmaya konu i20 eğer 1.4 motorsa kesinlikle Clio diyorum. Turbosuz düşük torklu araç hem gitmiyor hem çok yakıyor.


  • duguit  (11.10.23 22:45:34) 
Uzun süre binmek istiyorsanız Toyota modellerine bakmanızı tavsiye ederim, denge, yol tutuşu vs Clio ile. Kıyaslanmaz bile


  • Rao  (11.10.23 23:02:38) 
B segmenti otomobiller bunlar. Motor gucleri asagi yukari ayni. Ayagini yerden kessin diye uretiliyorlar. Motor gucu ve performansi arasinda buyuk fark yok.

Turbo konusu kafa karistirmasin, bu segmentte araclarda turbo olmasinin sebebi arabalarin motorlarinin cok kucik ve zayif olmasi. Araba gitsin diye turbo var. Cunku araba az yaksin, maliyeti de dusuk olsun diye 1.0 motor koyuyorlar. Turboyla gucunu artiriyorlar.

Aslinda iki motor tipi de asagi yukari ayni gucu ureriyor. Atmosferik 1 birim uretiyor. Turbolu olan 0.75 uretiyor 0.25i turbodsn aliyor gibi dusunun.

Bu yuzden turbo daha az yakit harciyor. Ama daha cabukvasiniyor cunku kapasitesinin ustunde calisiyor.

Atmosferik daha uzun dayaniyor. Ama daha cok yakit harciyor.

Ama zaten trafikte 50kmnin ustunde arac kullanan yok gunluk hayatta. Ben 45 dk yol gidiyorum. Trafikte ortalama hizim 30 km yol bilgisayarinda. 90i gordugu arabanin 10dkdir ortalama.

Bence su an turkiyede bir arabayi alip uzun sure kullancak sekilde dusunun.

Bakim maliyeti daha dusuk olan, daha az sorun cikaran, daha cok donanim sunan araca yonelin.

I20 reliaibility scoru daha yuksek arac.

Suradan pay bicin hyundsi abd gibi secici bir pazarda en cok satan markalardan biri.

Renault abd paxarina girememeis bile.

Sadece fransa, fransa somurgeleri ve dogu avrupa ulkelerinde satan bir markayi kiyaslamamak lazim.
  • anten  (11.10.23 23:24:27) 
Şanzımanları benzer. Clio piyasası i20ye göre daha iyi. Araç malzeme kalitesinde i20 daha iyi ancak clio 5 kasasında kaliteyi arttırmış. Uzun süre bincem dersen i20 sıkıştığımda satayım dersen clio. Bende clio 5 var. Tercih etme sebebim sınıfının en geniş bagajına sahip olması. 1 çocuğun var oto koltuğunda oturuyor öne ayaklarını uzattığından eşim minyon olmasına rağmen sıkışıyor. İ20 daha dar bir araç. B sınıfı net olarak aileye uygun bir grup değil artık.


  • mikahakkinen  (12.10.23 14:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.