[]

2 yas ve geçmeyen kabız.

Selamlar güzel insanlar
Başlıkta belirttiğim gibi; iki yaşındaki kızın yaklasik üç dört aydır kabız. Kaka yaparken çok canı yanıyor. Sıklık problemi yok. Asıl problemi çok sert olması. Ne yaptık ne ettiysek bir çare olmadı. Çocuk doktoru en son dulcosoft ve enterogis verdi. Onun da hiçbir faydası olmadı. Sözlükte aynı durumu yaşayıp çözüme ulaşanlar ya da çocuk doktoru arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Not: kabız yapacak şeyler tüketmiyoruz.

 
Demir desteği kabız yapabiliyor, kullanıyorsa.
Çocuk doktoru tam tersine ishal yapar dese de, çok fazla eziyet çektiği için demiri bıraktık.

  • pro9it9is9  (11.10.23 17:29:28) 
@pro9 bizde de aynısı oldu. Demiri bırakalı çok oldu. Bir türlü anlayamadık.


  • dickens  (11.10.23 18:23:36) 
Ekmek vs gibi beyaz unun içinde olduğu şeylerden yedirmeyin.

biz fitil kullanmıştık sanırım, geçmişti. fakat kabızlığı neden olacak şeyler yediriyor olabilirsiniz.
  • a man alone  (11.10.23 19:07:38) 
Yaşamadım ama probiyotik damla deneyebilirsiniz.


  • mikahakkinen  (11.10.23 19:07:41) 
@ a man alone abur cubur kabızlık yapan bişey yemiyor. Kakası oldukça sık ve taş gibi sert.


  • dickens  (11.10.23 19:58:58) 
@bir sorum vardı tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim cumartesi kontrol var. Doktorla görüşüp omega ve vitamin hususlarından bahsedeceğim. Ve takviyelere başlarız çok büyük ihtimalle.


  • dickens  (11.10.23 20:00:46) 
kuru kayısı, hurma, hünnap temizleyip çekirdeğini çıkarıp ezip diyete eklenebilir. bol da su içirin.


  • sagini solunu bilmez cahil  (11.10.23 21:23:08) 
çok geçmiş olsun. benzer sorundan çok çektik, 1-4 yaş arası neredeyse hep bu şekilde geçti. acıdığı için tutuyor, tuttukça sertleşiyor ve daha da acıtıyor, çok sinir bozucu bir kısır döngü. biz de uzun süre ilaçlar kullandık ama çareyi keten tohumunda bulduk. yemeklerine taze şekilde öğüterek kattık, çok kısa sürede düzene soktu. en kısa sürede atlatırsınız umarım.


  • hrskrs  (11.10.23 22:19:42) 
Çok geçmiş olsun. 6 7 ay önce benzer durumla karşılaştık. Haftada veya 10 günde bir kaka yapar duruma gelmişti. Haliyle sertleşen kaka acı verdiği için gelse bile tutuyor ve ağrıyla kıvranıyordu. Fitili uyanıkken koydurmadığı için uyurken bir kaç gece ardışık olarak koydum. Bazen de makat bölgesine zeytinyağı sürdüm çatlak olmasın diye. Fitil ardından az miktarda anestol ile makar çevresini uyuşturdum. Bunu yapınca uykuda yarı uyur halde kaka yapmaya başladı. Kaka yapsa da bu uygulamaya bir süre devam ettim çünkü korkusunu yenmesi ve kolay çıkan kakayla deneyim yaşaması gerekiyordu. Sonra kakayı alkışlamak falan gibi oyunlarla motive ettik. Ödül verdik vs. Şimdi normal düzende yapıyor.

Yalnız anestol ilaç olduğu için ve ben doktor olmadığım için buradan kullanın demem doğru olmaz. Eşim doktor, ben de ilaç sektöründeyim kontrolümüz altında kullandık. Anestolün içindeki lidokain ciddi yan etkilere sebep olabilir. Lütfen bilinçsiz kullanmayın.

Son olaral, inşallah tez zamanda o beklenen kakalara kavuşursunuz. Valla boku kucaklayıp öpecek duruma gelmiştik beklemekten.
  • curukturpkokusu  (11.10.23 22:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.