[]

5 yıl önce alınmis buzdolabının tamir edilmeyip degisime zorlanmasi

Arcelik buzdolabi sogutma yapamamasi uzerine teknik ekipler geldi ve tamir edemedi. 18000 tl karsiligi degisim yapabileceklerini sms ile ilettiler.

Benim anlamadigim nokta beyaz esyada en az 10 yıl parca destegi olmasi gerekmiyor mu ? Bu durumda tuketici hakem heyetine basvurulursa sonuc alinilabilir mi ?

18000 i odeyip tekrar 5 sene sonra ayni sorun olup tekrar tekrar bu ucret mi odenecek ?

Bu konuda bir bilgisi olup yardimci olabilirseniz sevinirim.

 
bizim buzdolabının dondurucu kısmı çatlamıştı. tamir edilemez dendi 8 bin ödeyerek yenilemiştik 5 sene önce.
parça desteği var amasürekli aynı arıza çıkabilir, düzen tutmuyor vs. gibi sebeplerle uğraşmamak için yenileseniz daha iyi olabilir.

yenisini satmaları daha avantajlı olabiliyor firmalara.
  • rhan  (04.10.23 16:31:05) 
ya da orada kırdılar bozdular


  • lambırcek  (04.10.23 16:57:50) 
Parça desteği garanti alırsan var. Tamirat fiyatı uygunsa servise yaptırın.


  • mikahakkinen  (04.10.23 17:11:11) 
garantisi devam ediyorsa yapmaları lazım. garanti dışı mevzuatı bilmiyorum. daha iyi bilen arkadaşlar vardır.

garantisi yoksa bu seçenekten ilerleyebilirsiniz. dışarıdan bir tamirci çağırabilirsiniz. dikkatli olun, beyaz eşya tamirciliğinde acayip üçkağıtlar döner. siz bundan en az etkilenmek için diğer insanların referansını almış bir tamirciye buzdolabınızı yaptırabilirsiniz.
gözünüzü korkutmalarına ve sorunu abartmalarına aldanmayın.
  • Leonardo~Da~Vinci  (04.10.23 21:42:03) 
Buzdolabında gaz kacaği varmis bu yuzden tamir edilemiyormus. Sikayetvar.com a bakinca onlarca kisi ayni sorunla magdur olmus. Tuketici hatası olmayan bu sorunla bir beyaz esyanin 5 yılda cöp olması.. ustune degistirmek icin yuksek bir fiyat istemeleri.. gercekten nasıl cozmeliyiz bu durumu bilmiyorum.


  • funl  (04.10.23 22:21:27) 
Bir suru dolap almak zorunda kaldim. Bu surecte sunu ogrendim: Eger kompresor bozulduysa, yeni buz dolabi almak kompresoru degistirmekten daha ucuz. Yeni bircok buz dolabi markasinin kompressorleri tamir edilemeyecek sekilde kapali sistem olarak tasarlaniyor.

Gaz kacagi problemi varsa ve problem kompresor disindaysa bu problemi cozebilen teknisyenlerin ortalama ustu becerikli olmalari gerekiyor. Ikinci bir fikir alin.
  • thetruenorthstrongandfree  (05.10.23 00:05:11) 
tnz +1

resmi servisse tüketici hakem heyetine şikayet ederdim.
  • baldan kaymak  (05.10.23 09:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.