[]

Bu tesadüf mü? afrikadan sms gelmesi ve benim kargomun aynı zamanda olması

konu şu arkadaşlar ben 15 gün önce aliexpress den ürün siparişi verdim
kargo ptt ye yani semtime ulaştı 1-2 güne alacağım.
ama bugün bana +220 afrika gambiyadan dolandırıcı sms attı

sms şu türkçe biçimde : paketin üzerinde ev numarası eksik oldugundan pakediniz teslim edilemedi lütfen güncelle (link koymuş)

internette aynı sms alan birini buldum para istiyorlarmış kredi kartı vs.

sorum şu bu adam nasıl benim kargomla bu sms i aynı zamana denk getiriyor benim alışveriş yaptıgımı nasıl bilebilir?????

 
Aynı olayın benzeri başıma geldi.
İki gün önce n11 den sipariş ettiğim ürünü beklerken o mesajı aldım.
Aptal gibi verdiği linki tıkladım.
İsim adres posta kodu telefon ve mail istiyordu. Ama sayfa tamamen PTT.gov.tr sayfası gibiydi. Aptal gibi doldurdum ve bir sonraki sayfa karşıma çıktı.
İkinci teslimat için 9 küsür parayı kartla ödeme sayfası.
Orada uyandım.
Bu konularda kül yutmam diyordum. İnsanın basireti bağlanabiliyor.

Not: Daha sonra paketi MNG kargo getirdi. N11'in sayfasında firmanın MNG kargoyla göndereceği de yazıyormuş. Sonradan gördüm. Sızıntı varsa PTT kargoyla alakasız yani.

@plutongezegendegilmi benim aldığım ürünün gümrükle de bir alakası yok.
  • Mirket  (17.09.23 19:35:28 ~ 19:49:05) 
PTT'den ya da gümrükten birisi satıyor bilgileri işte.


  • plutongezegendegilmi  (17.09.23 19:37:51) 
Akşam üzeri annemin telefonuna benzer mesaj geldi.
Yaşlı kadının kargo ile işi yok. Spam olarak geldi. Merak edip bakınca gördüm.
Ben operatörden kuşkulanıyorum.
Aileden üç kişinin telefonuyla Papara, Hepsiburada vs.ye üyelik mesajları geldi, gelmeye devam ediyor. Hepsi aynı operatöre kayıtlı.
Bir sürü yere şikayet ettik ama ilgilenen olmadı.
  • pro9it9is9  (17.09.23 23:17:48) 
ben 5-6 aydır hiç bir alışveriş yapmadım aynı fake link bana da geldi. verileri ptt, gümrük, hepsiburada, herkes satmış-sızdırmış olabilir


  • ravenudon  (18.09.23 10:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.