[]

röntgenimde bir sıkıntı görünüyor mu? bel fıtığı yada bel kayması var mı?

21 ağustos'ta ortopedi bölümü'ne başvurdum.

bu tarihten yaklaşık 4-5 gün kadar önce, ağır bir yük kaldırmaya çalışmamdan dolayı bel ağrılarım başlamıştı.

bel ağrısıyla birlikte bacaklarda uyuşma, karıncalaşma meydana gelmişti.

doktor, önce aşağıya ekleyeceğim röntgenleri çektirdi ve sonrasında 2 tane iğne ve jel yazıp gönderdi.

mesai dışı, akşam polikliniği olduğu için fazla ilgilenemedi. son hasta bendim ve daha sonra tekrar gel şeklinde bir şey demedi.

iğneleri ve jeli düzenli olarak kullandım.

şimdi durumum şu şekilde:

2-3 günü sıfır ağrı ile geçirirsem, 4. gün mutlaka ağrı oluyor. ağrılar ilk zamanlar olduğu kadar şiddetli değil. bacaklara ve kollara da hafif şekilde vuruyor.

internette yaptığım araştırmalarda, bel fıtığı ya da bel kayması olabileceği yazıyor.

eğer böyle bir durum olsaydı, röntgende çıkar mıydı?

röntgen 1:

prnt.sc

röntgen 2:

prnt.sc

 
bel kayması yok.
bel fıtığı röntgende görülmez. fizik tedavi doktoruna görün, gerekli olursa mr çektirecektir. başka bölüme değil, fizik tedaviye gidin.

  • alicandan  (15.09.23 22:12:10) 
fitigin gorunmesi icin MR cektirmen lazim ve fitigin sinire baski yapiyor olmasi lazim.
bir norolog gormen gerekiyor kisaca, o da MR isteyecek, sonra olaylar gelisecek..

her bacak uyusmasi fitik demek degil ayrica, internete ne zaman baksan zaten 3 ay sonra geberip gidecegin yaziyor o yuzden interneti salla derim.
  • cooperr  (15.09.23 23:08:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.