[]

Bulaşık makinesi almalı mıyım?

Merhaba çok göreceli, saçma bir şey soruyor olabilirim tabi. Bekar, tek yaşayan arada bir bekar yemekleri yapan, haftasonu kahvaltısını yapan, zaman zaman bardak çatal bulaşığı fazlaca olabilen biri olarak eve fazlalık mı değil mi, gereksiz bir harcama mı olur diye bir his gelip gidiyor. Benzer durumları yaşayan veya yaşamış olanlar, ne dersiniz?




 
Ben bu ozellikleri tasiyan biri olarak surekli kullaniyorum. "Gereksiz harcama olur" kismi butcenize/gelirinize gore degisir.


  • hot potato  (15.09.23 16:56:09 ~ 17:00:05) 
bir makineyi doldurduktan sonra da temiz tabak çanağınız kalacak kadar çok mutfak eşyanız varsa ben gerekli görüyorum. aynı zamanda su tüketimi bakımından ekonomik. ayrıca konforlu. maddi durumunuz elveriyorsa en uygun iki programlı falan bir makine alabilirsiniz bence.


  • veritaslibertas  (15.09.23 16:58:06) 
veritaslibertas +1


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (15.09.23 19:53:57) 
ilk evime çıktığımda bir sene bulaşık makinesiz yaşadım. her şeyi elde yıkıyordum. bir sene sonra napıyorum ben diyip makine aldım ve o bir sene boyunca bulaşık yıkarken harcadığım zamana ve efora acıdım. kesinlikle şart bence.


  • sir gawain  (15.09.23 22:19:33) 
bulasik makinasi bir luks degil ihtiyac.
yapistir..

  • cooperr  (15.09.23 23:04:25) 
bence gerekli. hatta bulasik makinesi + airfryer olursa evde yapilan yemek sikligi da artiyor.


  • sanal uyku  (16.09.23 00:00:51) 
gerekli bence de. yemek yaparken çıkan bulaşık, yedikten sonraki bulaşık, yağlı bulaşıklar vs çok uğraştırıyor. bir de bekletme huyunuz varsa iyice tatsız oluyor. ayrıca daha tasarruflu +1


  • black holes in the sky  (16.09.23 00:41:23) 
Ben benzer şekilde 6-7 yıl yaşadım makinesiz. Sonra makineye geçtim. Öyle hayatımda büyük bi değişiklik yaşamadım. O zaman da lavaboda bulaşık biriktiriyodum şimdi de biriktiriyorum. O zaman da üşenirdim şimdi de ön yıkamasını yapıp makineye dizmeye üşeniyorum. Kalabalık olunca daha verimli olduğu kesin de tel yaşayınca çok da şart gibime gelmiyor.


  • benim bir gizli bildiğim var  (16.09.23 12:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.