[]

ikinci el arac piyasasi

bir suredir yurt disinda oldugum icin ikinci el piyasasinin gidisati hakkinda hicbir fikrim yoktu. aracimi satmaya karar verdigimde sari sitede muadillerinin fiyatlarini takip etmeye basladim. neler dondugunu gercekten anlamiyorum.

benzer ozelliklere sahip araclarin fiyat araligi 540-680 bin tl. favorilere ekledigim tarihte 580 bin tl olan bir arac bugun 550, 570 olan baska bir arac bugun 620.

anlamiyorum arkadaslar, piyasa durgun mu yoksa degil mi? bu araclar bu yazan fiyatlara gidiyor mu, yoksa yuksekten ucup duz ovaya mi iniyorlar? su an satmak icin dogru zaman mi? yilbasindan sonrasini mi beklesem?

yorumlariniz icin tesekkurler.

 
parasal daralmadan dolayı krediler kapalı, sıfır araçlar bayilerde artık bulunabiliyor, dolayısı ile araç piyasası hareketli değil.
aceleniz yoksa, seçeme yakın muhtemel bir kredi genişlemesini veya bahar hareketliliğinin fiyatlara etkisinden faydalanmak için bekleyebilirsiniz.

  • Rao  (15.09.23 13:21:43 ~ 22:02:40) 
550 istenen aracın piyasası 400'e çekilecek seve seve. satabiliyorsan satıp dolar alırsan model yüksetlmen çok kolay olur.

ytd. şahsi görüşüm.
  • rhan  (15.09.23 19:35:14) 
550 400 falan olmaz.

ama şöyle düşünün.

son 2 aydır %10 enflasyon var.

fiyat artmadıysa,

araba 550 ise, bir sonraki ay değeri 500'e sonraki ay 450'ye düşüyor.

dolayısı ile zaman içerisinde dengelenecek şayet kredi vs. verilmezse.

ama burası türkiye, bu işler belli olmaz. eğer yine ucuz kredi verirlerse uçar gider.

görünen ise şu, yerel seçim sonuçları kabaca belli. hükümet ekonomi politikalarında risk alabiliyor.

dolayısı ile araç fiyatları bi süre durgun olacak. bu arada paraya sıkışan ucuza verebilir.

halihazırda araba falan satılmıyor. nakit para ile alınması gerektiği için kelepir olmayan satılmıyor.

velhasılı paraya ihtiyacınız varsa satın. yoksa da iyi ise fiyatı satın.

iyi olacak gibi değil.
  • gurur  (15.09.23 21:26:55 ~ 21:32:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.