[]

Klimanın derece ayarı

Çok basit bir şey soracağım bir türlü kafamda oturtamadim ama

Şimdi klimayı ben 23 dereceye ayarlıyorum, soğutmada. Şimdi odanın içi 23 derece olunca klimanin ne yapması lazım, yavaşlaması mi? 23 derecenin anlamı bu odayı dereceye getir ve onda tut mu? Yoksa ufledigi havanın sıcaklığı mi 23 derece? Daima bunu üflüyor? Çünkü mesela bazen içerisinin 23un altına düştüğünü hissediyorum güneşsiz günlerde klimayla beraber daha da soğuk oluyor ya da akşamları ama sanki içerisi daha soğuk olmasına rağmen klima full performansta çalışıyor gibi geliyor bana. O zaman o derecenin bir anlamı yokmuş gibi geliyor.

Belki de ben yaniliyorumdur, elime termometre alıp ölçmedim ya da istenen sıcaklığa gelince klimanın yavaşlayip yavaşlamadigini test etmedim

 
üflediği hava tabi ki 23 derece değil. orada ayarladığınız şey odanın olması gereken derecesi. üflediği hava genelde 10-11 derece olur.


  • mr.goodcat  (09.09.23 13:42:04) 
Klimanin ic unitesindeki sensor iverideki havanin 23 dereceye geldigini algiladiginda dis uniteye klimayi durdurmasi komutunu gonderiyor. Gazi basincla siviya donusturup isisini dusuren dis unite. Bu gazin her tarafi bakir borularla kapli ic uniteden gecerken sogukligunu odaya ufleyen fana sahip olan kismi ise ic unite. Ic unitenin odanin sicakligini dogru algilayabilmesi icin dogru konumlandirilmasi ve hava akisinin uygun olusturulmasi gerekli.


  • krmzbvl  (09.09.23 14:23:04) 
benim bildiğim klima hep sabit bir sıcaklığı üflüyor. 10 derece olabilir goodcat in dediği gibi.

siz klimada aslında ortamın olması gereken sıcaklığını ayarlıyorunuz. klimada veya kumandada ısı sensörü var. bakıyor ben sürekli çalışıyorum, hah sıcaklık 22 oldu 23 oldu artık klima gazını soğutmayı ve çok güç harcamayı bırakayım, sadece ortamdaki havayı alıp geri üfleyeyim diyor.

sıcaklık artarsa da tekrar çalışıyor. artmazsa fan gibi çalışıyor.

hanıma zor öğrettim zannediyor ki 18 e alırsa daha çok soğuyacak. halbuki klima totosunu da yırtsa oda doğrudan güneş aldığı için 25 derecenin altına düşmüyor oda. Yetmiyor klima 24binlik aldık ama iş yerindeki odanın her yeri cam ve direkt güneş alıyor. Salon tipi almak lazımdı. Neyse o ayrı konu.

Gözlemyeceksin bakacaksın klima nereye kadar soğutuyor? 24 mü. o zaman 24-25 e ayarlayıp bırakırsan en azından arada durur ve boştan yere faturayı şişirmez. Ama 18 e alırsan sürekli çalışacaktır hiç bir zaman tüm o da 18 olmayacağı için.

Oda çok küçükse ve klima büyükse o da olur bu arada ama işte onu gözlemlemek lazım. Dışarının sıcaklığı, onanın klimasız sıcaklığını falan bilip ona göre ayar yapmak lazım. Klima 18 e getirebiliyor olsa bile bu diğer saydıklarım arasında çok sıcaklık farkı varsa 18 e almamak lazım. Çok düşük sıcaklık iyi değil sonra oda değiştirince veya dışarı çıkınca çarpıyor bu sefer de.
  • ananiyimioguz  (09.09.23 14:27:06 ~ 14:32:35) 
Eski tip klimalarda, yani on/off çalışan kompresörlerde aynen dediğiniz ve yukarıda yazılanlar gibi.

Ama yeni teknoloji "inverter" klimalarda tam böyle değil, inverter klimalar istenilen sıcaklığı ve o an ki ortam sıcaklığını değerlendirip kompresörü ona göre çalıştırıyor. Böylece elektrik tasarrufu sağlıyor, ciddi anlamda hem de.

Eğer inverter klimanız varsa ısı ayarını 26 dereceye getirin deniliyor, en ekonomik çalışma düzeni bu ayarlarda oluyormuş.

Ben ofiste 27-28 derecede kullanıyorum klimamı, daha düşük sıcaklık sağlıklı değil dışarısı bu kadar sıcakken. Dışarıya çık, ofise gir, sık sık ısı değişimine maruz kalıyor vucut.
  • John Bloor  (11.09.23 13:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.