[]

izmit yahyakaptan'a taşınmak?

Merhabalar.
Yazılım mühendisiyim ve şimdilik remote olarak çalışıyorum. Ara ara istanbul'da bulunmam gereken zamanlar oluyor. İstanbul'un kargaşasından sıkıldığımız için eşimle beraber izmit yahyakaptan tarafında kiralık ev bakmaya başladık fakat yüksek kiralar oraya da ulaşmış. Arabamız olmadığı için isteğimiz tramvaya yakın bir yer olsun. Deprem konusunda nasıl diye bir bakındım ne kadar doğru bilmiyorum ama bu bölgenin daha öncesinde bataklık olduğuna dair bilgiler gördüm.

Bu konuda tavsiyeleri olan var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

 
kiralar enflasyon ve konut arzı probleminden tüm illerde artışta, aynı zamanda yatırım olması açısından bütçenize göre hobi bahçesi gibi bir alan bulup tiny house şeklinde satın alma yolu ile konaklayabilirsiniz, ama bu durumda da muhtemelen size götürüp getirebilecek bir araç ihtiyacınız oluşacak , bu şekilde yazmamın sebebi kira fiyatların katlanacak artacak olması , bu şeklide yaparak en azından kendinizi hedge etmiş olacaksınız, ve bu çözüm remote çalışanlar için daha kolay


  • mrctrk  (07.09.23 18:25:32 ~ 18:41:20) 
Tramvay için Yenişehir tavsiye ederim. Yahyakaptan iyi bir yer. Ama İstanbul diyorsanız doğru yer Çayırova, Gebze.


  • dissendium  (07.09.23 18:34:21) 
yahyakaptan çok iyi bir seçim olur


  • hvet  (08.09.23 15:26:12) 
Yahyakaptan izmit'in en populer bölgesi. 2005-10 arası işyerim de buradaydı, çok güzeldi o zamanlar şimdi biraz fazla kalabalık. Eskiden bataklık olduğu doğru, ağaçların güzelliğinden anlayabilirsiniz zeminin sulak olduğunu. Ancak aynı zamanda tekniğe uygun yapılan binaların depremlere nasıl dayanabildiğini de gösteriyor, buralar 99 depreminden sonra hiç hasar almayıp değerlenen yerler. Yalnız ikinci bir depreme dayanırlar mı onu bilemiyorum. Körfezin çanak yapısından ve yakındaki fabrikalardan ötürü hava kalitesi de çok iyi değildir. Ama nere iyi ki diye sormak lazım. Sizin durum için güzel seçim bence de, hem ihtiyacınız olan her yere yakın hem de sosyal bir yer sıkılmazsınız.


  • engelbert humperdinck  (08.09.23 16:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.