[]

schengen ve sırbistan vizesi hakkında

merhabalar.

ben temmuz ayında avrupa gezisi yapmak istiyorum. daha önce yurtdışına çıkmadım. kimisine göre schengen vizesi çabuk çıkmayan bir şey kimisine göre de çok kolay bir şey. sorularıma geçeyim.

1- 8 temmuz'da sırbistan'a gitmek istiyorum. sırbistan avrupa birliği üyesi olmadığından kendine has bir vize verme sistemi var. sırbistan vizesi kaç günde çıkar? beni çok oyalarlar mı?

2- vize işlemlerinde hostel ve uçak bileti rezervasyonları diye bir bölüm var. ben bu ikisini nasıl halledeceğim? yani para vermeden hostel rezervasyonu yapabileceğim bir şirket var mıdır? vize çıkmazsa bir de bileti alırsam içimizde patlamasın diye diyorum.

3- sırbistan vizesi schengen vizesine göre daha kolay çıkabilen bir vizeymiş anladığım kadarıyla. şöyle yapsam olur mu? ilk önce sırbistan vizesini alıp, sırbistan'daki konsolosluklardan schengen vizesi alsam hayaller aleminde mi yaşıyor olurum? türkiye'den schengen vizesi almak daha mı kolaydır daha mı zordur yani?

4- kimsenin kesin bir süre verebileceğini sanmıyorum ama yine de sorayım. schengen vizesi, daha önce vize almamış bir insan için kaç günde çıkar?

 
1-turistik vize olduğu için pek oyalamazlar sanıyorum ancak bir şey kalmamış şunun şurasında.
2-uçak biletinin rezervasyonunu ücretsiz yapabiliyorsunuz, hostelworldden filan hostel rezervasyonu yaptırın 3-5 euro bir şey zaten.
3-evet, hayal olur, olmaz o iş.Bir de schengen'de uygulamadan kalkmasına rağmen vizeyi giriş yapacağınız ülkeden almamış olmanız halinde dahi sorun çıkarabiliyorlar. Mesela en kolay schengen verenlerden biri Fransa, ama Almanya'da polis amcalar ne ayaksın sen diyebiliyorlar.
4-bilemiyorum ama 8 temmuza pek yetişmeyebilir. Birkaç hafta diyelim bu soruya.
  • frzn  (01.07.10 15:40:34) 
4- İspanya'ya pazartesi günü başvurursanız, perşembe günü çıkar.


  • deadscream  (01.07.10 16:11:48) 
3-Schengen icin hangi ulkeye gideceksen ordan vize al bence sorun cikarma ihtimalleri cok fazla.hollanda icin alip hollandaya geldim havaalaninda resmen sorguya cekildim.Vize alip gitsen bile seni sorguya cekiyorlar
4-Hollanda 7 gun icinde veriyor

  • ayhsegul  (01.07.10 21:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.