[]

Köpeğimizin mama kabında sürekli mama bulunduruyoruz

Bazıları belli aralıklarla verin diyor. Bunun mantığı nedir? Canı istediğinde gitsin yesin daha iyi değil mi?




 
Kediler için bu geçerli ama köpekler - hele bizimki - kusana kadar yiyip, sonra kusup, sonra kabına gidip tekrar yemeye yeltendiği için, ideal bir durum değil. Sizinkinin kişiliği böyle antik roma zamanı zenginleri gibi kusup kusup yeme yanlısı değilse, kabında mama bırakabilirsiniz bence. Tabii obez de olmasın çok sık yiyip.


  • kurbanlik koyun  (15.08.23 21:22:17) 
Değil.

Bir kere böyle olursa zamanlama yapamazsiniz. Sabah hepsini yerse aksam ne olacak?
Buna ek olarak köpeklerde misal bloating riski var. Eğer yemek yiyip kosarsa ederse bir iki saat içinde ölebilir. Biz bunun önüne geçmek için mama verip 2 saat dokunmuyoruz hiç. Biraz arastirin gorursunuz.

Cani istediğinde yesin diye bir şey olamaz. Misal yola cikacaksiniz e ne zaman yemek yiyecek vs yani bir rutini yok.
Rutin önemli bir olay hayvanlarda.
Bir de resource guarding de yapabilir belki sürekli orada olursa.
Buna ek olarak bütün gün duran yemek kirlendi mi bir şey oldu mu bilemezsiniz.

Bazıları değil neredeyse herkes ya günde iki kere ya da bir kere der. Free feading yapılıyor ama dezavantajları çok daha fazla.
  • logisticsmanager  (15.08.23 21:57:25) 
Sürekli mama olması çok yanlış. Logisticsmanager güzelce açıklamış.

Köpeğiniz eğer evde yaşıyorsa konu hakkında bir slogan söyleyeyim:
"Mamayı kontrol edemeyen kakayı kontrol edemez".
Eğer bu hayvan istediği her an yemek yiyip ama günde sadece iki defa dışkılasın beklentisine girerseniz hayalkırıklığı yaşanır.
  • michael_knight  (16.08.23 00:06:37) 
Ben sürekli bulunduruyorum kafasına göre yiyor. hiç fazla kilo sorunu olmadı gözü tok. zaten mamayı değil yumurta et gibi şeylere düşkün o yüzden ihtiyacı kadarını bile zorla yiyor. köpekten köpeğe değişir ama.


  • abi bi dizi buldum on numara  (16.08.23 00:34:16 ~ 00:34:50) 
Bir labradorun orada duran mamayi 3 saniyede yiyecegine eminim. Acikinca gideyim edeyim yok ki kopeklerde. Bulunca yiyorlar, evrimsel kodlari da boyle.

Mamayi orada birakirsa, disari ne zaman cikaracagini da bilemez insanlar. Halbuki herkesin isi gücü var, rutine bagliyorlar kopek gezdirme saatlerini.

Kisacasi hem insana hem kopege pek uymuyor bu dediginiz.
  • buf-e kür  (16.08.23 09:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.