[]

Savaş öncesi askerlere konuşma yapılan filmler

Böyle gaza getirmek için kralların, komutanların savaş öncesi askere yaptığı konuşmalar vardır.
bu tarz filmlerle ilgili en etkili ve sert olan konuşma filmleri var mı aklınızda kalan?

misal şöyle bir şey hatırlıyorum ama filmi hatırlayamıyorum, konuşmada "to night!" diye vurguluyordu falan (300 sparta değil).
genelde modern savaş filmleri değil de, daha önceki çağların filmlerinde güzel oluyor bu. ve yabancı filmler please:)

 
ooo google'lamadan akılda kaldığı kadarıyla hatırlayıp yazmaca. en sevdiğim.

sinemada izlemiş şanslı biri olarak:

Hayatlarımızı elimizden alabilirler, ama özgürlüğümüzü asla!

William Wallace
  • onemoremile  (21.07.23 10:18:20) 
game of thrones dizisinden bir sahneyi hiç unutmam:
şimdi, kışyarı bolton hanesi tarafından stark hanesine ihanet edilerek işgal edilmiş. john snow'da kışyarı'nı geri almak için ordu kurup boltonlarla savaşacak.
savaş başlamadan önce john snow, bolton ordusunun başı ramsay'la tarafsız bölgede bir araya geliyor. ikisi de atları üstünde yanlarında adamları var.
john snow diyor ki ramsay'a; gel bu işi eski usullere göre çözelim. ikimiz de kılıçlarımızı kuşanıp çıkalım meydana. ramsay korkuyor. yok diyor. senin çok iyi bir kılıç ustası olduğunu bilmeyen mi var? adamlarımla birlikte savaşmak dururken, ne diye senle teke tek çıkayım diyor.
John Snow da bunun üzerine; "doğru!" diyor "ama bakalım senin adamlarım, senin onlar için savaşmadığını öğrendikten sonra senin için savaşacaklar mı?" diye sual ediyor. bu sualin üzerine de ramsay efendi apışıp kalıyor.
  • pangea  (21.07.23 10:34:35 ~ 10:35:41) 
The King. Niye yapması gerektiği hatırlatılan kıral güzel bir konuşma yapıp milleti gönderir aksiyona.

Vikings dizisinde de bolca var.

Rome dizisinde de vardı sanırım.
  • hasmetizm  (21.07.23 11:27:17) 
Lord of The Rings üçlemesinin son filminde Aragorn'un yaptığı bir konuşma var. Sağlam gaz vermişti askerlere.


  • anaphylacticshock  (21.07.23 12:37:39) 
the lord of the rings
braveheart
kingdom of heaven

rome dizisi.

bunlari hatirliyorum, savas oncesi gaza getirici konusma olan.
  • baldur2  (21.07.23 13:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.