[]

bir garip yatırım sorusu

şimdi arkadaşlar ben doğuda görev yapan ailesine bin km uzakta bir öğretmenim. ekonomi hepimiz için çekilmez bir hal alırken ve doğuda da kiralar batıdan hiç farksız olmaya başlamışken artık yeter deyip bir mülk edinmek istiyorum. denizli şehrinde okudum, oradan bir tane 1+1 kira getiren apart alıp en azından kendi kiramı doğuda hafifletmek istiyorum. takribi bir 450 bin tl karşılık döviz ve 150 bin lira da deprem destek kredisi çektim, 600 bin liram var. 800bin civarına da güzel apartlar var. ancak sormak istediğim şudur:

bir apart beğendim ve almak üzere 720 bin liraya almancı abimizle anlaştık. ancak adam daha sonra dedi ki "ben bu apartı euro 8 lira iken 40bin euroya aldım, şimdi apart 720 bin lira (anca o civar ediyor) ve euro karşılığı 24 bin euro ediyor. e ben bu işten ne anladım, zarardayım ve satmıyorum minaki dedi.

o zaman ben biriktirdiğim eurolar yönünden mülk sahibi olmadığım için daha karlıyım ama hayvan gibi kira ödemeye başlıyorum. depremden sonra herkes buralarda iyice Allahsız olmaya başladı. kiralar önce ikiye sonra dörde katladı.

ben şimdi 2023 temmuz ayı itibariyle 800 bin liraya apart alsam mı iyidir? yoksa euro'da altın'da beklesem mi iyidir? euro 30 liradan 120 liraya çıkmayacak. (8 iken 32 olacak belki ama bir daha dörde katlamaz)

ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. dünkü yakıt zammından sonra ne memlekete gidebiliyorum ne tatile gidebiliyorum, sadece yaşıyorum. kısa vadede uzun vadede ne yapmalı lütfen bir fikir...

 
hocam benim tavsiyem önce kalacağınız evi almanız kiracıyla uğrasmaktansa, Madem doğudasınız bilmiyorum zorunlu süreniz var mı yok mu en azından onu tamamlayana kadar kendi evinizde kalmanız olur kiradanda kurtulursunuz. Giderken de satar daha sonra peşinat yapıp gittiğiniz yerdenn alırsınız.


  • spacevan  (16.07.23 15:19:36) 
Nakit para olarak düşününce doviz tutmak veya ev almak arasinda iki tarafı da tercih yapabilirsin. Fakat burada düşünmen gereken bir sey de kredi. Kredi faizleri artsa da hala enflasyonun altinda. Bu yuzden kredi çekmek bi anlamda ucuza para almak oluyor. Krediyi en fazla miktarda, en uzun vadede ve en uygun faizle konutta cekebiliyorsun. Bu yuzden kredi cekip ev almak ev tarafina cokmavantaj katiyor. Belki paranin bir kismini dovizde tutup, bi kismini eve pesinat yapip kalanini kredi ile tamamlamayi degerlendirebilirsin.


  • perferil  (16.07.23 15:21:20) 
600bin peşinat + sıfır konut + özel banka kredisi

ile kendi oturacağınız evi alın. orda kiraya vereyim ben burda kirada oturayım işleri bitti. ortalık kiracı ev sahibi davalarıyla olaylarıyla kaynıyor.

tek söyleyeceğim şey ne yapın ne edin kendi oturacağınız evi alın.
  • mr.goodcat  (16.07.23 15:44:43) 
Çekebildiğin kadar fazla kredi çekerek, mümkün olduğunca erken, oturacağın evi al +1


  • Mirket  (16.07.23 16:11:15) 
Doğuda ev alınmaz arkadaşlar maalesef depremden önce bile staja inşaata elektrik işi için öğrencilerim gittiğinde duvarların ellerinde ufalandıklarını, elektrik tesisatından tüm malzemeye her şeyin dandiğiyle iş yürüdüğünü söylemişlerdi. depremde de gördük ki maalesef gerçekmiş evlerimiz başlarımıza göçtü. şimdi kalanların fiyatı hem uzaya çıktı hem de aynı kalitesizlik, işlevsizlik, dandiklik binalara işlemiş durumda..

tavandan alıp giderken satamamak korkutuyor. denizli'de alırsam içine kiracı koyacakken sorun yaşamam esnaf arkadaşlarım var, elemanları vs var düzgün kiracı seçip koyabilirim. en azından 4 bin tl kira getirisi var apartların ve fiyat olarak alabileceğim düzeydeler.
  • bana da mi lolo  (16.07.23 16:34:52) 
Bugun 30.000 dolara alacagin apart yarin 25.000'a duser.


  • thetruenorthstrongandfree  (18.07.23 04:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.