[]

1 milyon tl - ev alma sorunsalı

Öncelikle belirteyim, istanbul’da kiracıyım.

Dolar, kripto ve altın olarak toplamda 1 milyon tl var. Hep ev almak istiyordum ama 3 milyon’dan aşağı ev yok.

Araba almak istemiyorum. Hiç ihtiyacım yok. Motosiklet işimi fazlasıyla görüyor.

Napacaz bu parayla? En hızlı şekilde 3 milyona ulaşıp ev almam lazım.

1-Ev fiyatları dolar bazında düşer mi?

2- Araba al sat işine girip zarar eden var mı?

3- Portföy ağırlığını dolara mı altına mı vermeliyiz?

Teşekkürler.

 
Alabildiğiniz kadar kredi çekip ev almanızı tavsiye ederim. 1 milyon peşinat, 2 milyon kredi ile 3 milyonluk bir ev alınabilir. Tabi taksit tutarını en az 6 ay ödeyebilecek olmak lazım. 6 sonra zamlar, enflasyon filan derken ciddi azalacaktır. Ben geçen sene ev aldığımda kredi taksidi o anki kiramın 6,5 katıydı, şu an aynı evin kirası kredi taksidi kadar.


  • perferil  (15.07.23 22:38:08) 
İstanbul'a yakın yerden ev al. 1.5 milyon TL'ye Gebze'de, Çayırova'da bulabilirsin. 10 15 bin TL'ye kiraya ver. Bir süre kira gelirine dokunma. Bu şekilde birikime devam edebilirsin.


  • dissendium  (15.07.23 23:02:58) 
kiraya vermek için ev alma. ihtiyacın olur kiracıyı çıkaramazsın. satmak istersin satamazsın. kiracılı ev şu anda pimi çekilmiş bomba. alanın elinde patlıyor. kendi oturacağın evi alacaksan al. 2+1 alacağına 1+1 al ama kendi evini al. türk lirası bazında ev fiyatları düşmez. dolar bazında olayına girme. krediyi tl ile çekiyorsun dolarla işin yok. kredi oranlarıyla ev fiyatları ters orantılıdır. şuanda kredi oranları yüksek. yarın öbür gün krediler düştü bankalar kredileri açtı diye haber okursan bil ki ev sahipleri fiyatların üzerine %10-15 bindirecek. hem de 1 gecede. bu ülke böyle.

0.69 ve 0.99 olayları bitti. fişi çekileli çok oluyor. seçimden önceki son haftasıydı.
  • mr.goodcat  (15.07.23 23:12:42) 
dağılımlarını bilmiyorum ama aslında güzel portföy yapmışsınız. hızlı şekilde 3 milyon dediğinizde bir şeyleri al sat yapıp risk alacaksınız demektir. örn tüm parayı verip ikinci el araç aldınız, araçta bir sorun çıksa elbette zarar eder, plan b de kalmamış olur. bir iki böyle yanlış hamlede para kazanamamak bugün 38k usd eden 1 milyon tl'yi yıl sonunda 30k olarak bulmak var. o yüzden risk alabileceğiniz miktarı belirleyip onunla yapabileceğiniz al sat işlerine yoğunlaşın. hazır kriptolar bir miktar artmışken biraz oradan biraz dolar altından ayırıp sektör tercihinize göre türk/yabancı borsa fonları eklenebilir belki. böylece bu al/sat işlerini sizin yerinize fon yöneticileri yapar. üçüncü sorunuzun yanıtı da düşmesi beklenen dxy'den ötürü bence altın.


  • engelbert humperdinck  (16.07.23 02:48:33 ~ 02:50:39) 
araç için geç kaldın, tavandan almış olursun.


  • nuisance  (16.07.23 03:33:26) 
1- düştü zaten. dolar 19'dan 26.1'e gelirken ev fiyatları %10 arttı 3 milyonluk ev max 3,5 oldu. dolar ile hareket etseydi 4.2 milyon olması gerekirdi. usd olarak bakarsak 160k$ olan ev 135k$ oldu. al işte düşüş. istanbulda evlerin m2'si 1600$'lara çıkmıştı. tr için anormal bu. tr'nin değeri ist için 1000-1200 max. geçmiş veriler im.haberturk.com

2- araba işinde geç kalındı, krediler durdu, bakanlık bişeyler yapmaya çalışıyor. bu kadar zam içinde ona zam gelmedi bilerek yapmıyorlar falan. riskli iş.

3- fed faiz hikayesi bitince riskli varlıklar ve altın gibi varlıklarda yükseliş başlar.

şunu anlamak gerekiyor. tl ile bakıp dolara yatıran, altına, konuta yatırım yapan asla kaybetmez algısı var bu çok yanlış. 2015'te konut alan adam 2020'ye kadar usd cinsinden %40 zarar etti değerli tl ile kredi ödedi falan. 2020-2022 arası konutlar da krediler de beleşti alan bayram etti. 2011'de altın alan, 4-5 yılda %50 civarı zarar etti. 2011 zirvesini enflasyondan arınmış haliyle (2500$ ons) görmek için buradan %20 yükselmesi gerekecek mesela.
  • avatar is back  (16.07.23 13:20:33 ~ 13:22:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.