[]

ameliyat olmalı mıyım?

safra kesemde çok sayıda taş gördüler bugün. tesadüfen oldu. ağrım sızım yok. doktor 10 sene sonra da olabilir 15 sene de bilemeyiz ama bir noktada ağrı ve ameliyat olman gerekecek dedi.

ben de hazır daha 33 yaşındayım olayım kurtulayım mı acaba dedim. sizin fikriniz bilginiz nedir bu konuda?


 
Bir arkadaşım bu şekilde ameliyat oldu.
Evet, günün birinde olmanız gerekecek ve bunu henüz gençken yaptırmak daha akılcı.
Ayrıca, çok sayıda taş ileride ameliyat gerektirdiğinde, şimdiki gibi ameliyata son derece elverişli de olmayacak.
Enfeksiyona neden olabilir, bu nedenle hemen opere edilmeyebilir. Sizin başka rahatsızlıklarınız ameliyata engel olabilir vs.
  • pro9it9is9  (04.07.23 18:02:45) 
Tek taş, ya da çok sayıda taş olması farketmiyor. Vücut safra taşı üretiyorsa bunu hep yapıyor ve taş sayısı sürekli çoğalıyor ve yağlı ya da çok yemek yendiğinde göğüs sıkışması, karın ağrısı, şişkinlik vb bazı sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Bu durum beslenmeye dikkat edilebilerek halledilir bir durum.

Ancak safra kanalı 8 milim civarı, bir taş bu kanala gelir ve tıkarsa (ki bu olay her an olabilir ya da hiç olmayabilir) acil hastaneye kaldırılmanızı gerektirecek sonuçlar ortaya çıkarabiliyor.

İlerde çevrenizdekilere 'birden her yer karardı, parlak bir ışık gördüm.' benzeri şeyler anlatacağınız ve çok sıkıntılı süreci olan bir dönem geçirmek istemiyorsanız bir an önce ameliyat olmanızda fayda var.

Ameliyat laparaskopik yöntemle yapılıyor. O gece tedbir maksatlı hastanede tutulup ertesi sabah taburcu oluyorsunuz. Zor bişey değil yani.
  • Mirket  (04.07.23 18:44:32) 
Verin kurtulun. Tam sizin gibi 33 yaşımdayken ve ağrım sızım yokken tesadüfen safra kesemde taş buldu doktor. İki ayrı doktorun fikrini sordum, biri "hemen aldır sonra çok sıkıntı olur" dedi, diğeri "sıkıntı yapana kadar dursun, boşver" dedi. Bunların ikisi de cerrah değildi, cerraha sordum, "çok acelesi yok ama bir ara gel de alalım" dedi. İki sene sonra gittim...

Sıkıntı yapmazken ve açık ameliyat gerekmeden ameliyat olmanız daha kolay olur. Hemen ertesi sabah eve gönderiyorlar zaten. İlk 3-4 gün oturup kalkarken biraz ağrı oluyor, on güne bir şey kalmıyor.
  • kobuzchu kiz  (04.07.23 19:57:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.