[]

kat irtifaklı daire

bildiğim kadarıyla inşaat halinde kat irtifaklı oluyor sonra kat mülkiyetine çeviriyorsun ama satılık ilanlara baktığımda yapılalı 10 sene olmuş binalarda bile kat irtifakı var, bu nasıl oluyor? böyle binalar alınabilir mi?




 
Müteahhit kat mülkiyeti almadan bırakmış. Çünkü kat mülkiyeti almak için masraf etmek gerekiyor.


  • prole  (29.06.23 14:44:31) 
binayı satın alsam kat mülkiyetini ben alabilir miyim?


  • yetkili birine benzeyen abi  (29.06.23 15:25:22) 
Burada önemli olan iskan almış mı, yapı kullanma izin belgesi var mı? Eğer satıcı bilmiyorsa belediyeye gidip öğrenin. Eğer iskan varsa, evet mülkiyete dönüştürebilirsiniz, fakat öncelikle eskiden kalan borç harç olmaması gerekiyor, onun yanında imar çapı vb. gibi belgeler alınması gerekiyor. Kat maliklerinden herhangi biri tapuda bunun başvurusunu yapabiliyor da işte önemli olan o masraflara diğer kat malikleri ortak olacaklar mı? Hadi çap falan yine alınır, borç varsa sadece sizin ödemeniz anlamsız olur.


  • malheiros  (29.06.23 15:53:33 ~ 15:54:18) 
Binadaki eksikliklerin tamamlanması(su deposu, yangın söndürme sistemi,varsa bahçe düzenlenmesi, paratoner, varsa sığınak, acil çıkış kapıları vs) yapı denetiminin tamamlanmış olması, projeye aykırı işlem olmaması gibi birsürü iş var iskan alabilmek için. İskanı müteahhidin alması gerekir. Tek başınıza halledemezsiniz.


  • rodeocu  (29.06.23 16:47:20) 
Tüm maliklerin kabul etmesi gerekiyor.
Annemin evi 23 yıllık ve hâlâ kat irtifakı var. Çünkü masraf etmek istemiyor bazıları. Anlaşamıyorlar.
Alırken bunu hiç de düşünmemişiz.
  • pro9it9is9  (29.06.23 18:42:00) 
Bazı konutlarda kat irtifak tapuları verildikten sonra gerekli prosedürler tamamlanmadığından ve/veya harçlar yatırılmadığından iskan alınamayabiliyor. Müteahhit kaynaklı oluyor bunlar genelde ancak bu durum dairenin alınıp-satılmasına engel değil. Ayrıca bu dairelere bankalarca kredi de kullandırılır.

Öte taraftan bazı inşaat projeleri imar planına aykırı şekilde tamamlanıyor. Örneğin 5 yerine 6-7 kat inşaat yapılıyor vs. İşte bu durum tehlikeli ve sakıncalı. Bu tip konutlardan uzak durmak gerek çünkü deprem güvenliği anlamında da riskli.

Detayını sorgulamakla beraber iskansız daire almak ileride olası sorunları da düşünürsen tavsiye edilecek bir durum değil. Örneğin Kartal/İstanbul'da gösterişli bir konut projesi uzun süredir iskansız, belediyeye sorduğumda açık açık o projede müteahhit ile mal sahiplerinin davalık olduğunu, proje planına aykırı inşaat yapıldığını da iskan verilmesinin mümkün olmadığını söylediler.
  • Lethe  (29.06.23 22:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.