[]

Günü Birlik Eskişehir Ziyareti

Merhaba Duyuru Sakinleri,

Bayram'da herhangi bir tatil aktivitesine giremediğinden hiç değilse hızlı trenle Eskişehir'e gideceğim. Daha önce hiç gitmemiştim.
10:00 civarı gelip, 20:30'da dönüyorum.
Bu süre içerisinde nereleri görmek gerekir? Kesin şurayı gör dediğiniz yerler neresidir?

 
www.evernote.com
Benim 4-5 sene önce yaptığım böyle bir liste vardı, çoğu konum hâlâ güncel sanırım.

Devrim arabaları müzesi tren garına çok yakın ama etrafında başka bir şey yok, giderseniz geldiğiniz yoldan dönüp yine gar civarından başka yerlere yönelmeniz gerekecek.

Trenden inince yürüyerek Adalar'a geçip gözünüze ilişen bir yerde kahvaltı yapabilirsiniz.

Ulaşım kartı alırsanız tramvayla Odunpazarı'na kadar gidersiniz, bir dolu müze var, sokaklar tatlı. Modern Müze'yi mutlaka gezin.

İlginizi çekiyorsa uçak müzesine de tramvayla gidebilirsiniz. Uçak müzesi durağından 3-5 dakika yürüyünce Cassaba modern var, yeme içme alanı.

Tadım'dan dondurma yiyin. Üşenmem derseniz Tanınmış Helvacı'ya yürüyüp tahin helvası ve tahin alın. (Met helvası meşhur evet ama tahini çok güzel.)
  • kobuzchu kiz  (20.06.23 11:35:42) 
Kisa bi odunpazari turu yap
OMMye git
Kanlikavaga git
Yeter bunlar
Bir de ciborek ye bi yerlerde.
  • nax  (20.06.23 12:04:21) 
sazova+ odunpazarında bol bol müze gezeceksin. başka bir olay yok zaten çibörek midir çiğbörek midir nedir o garabeti yeme yeter. bir de met helvasını öve öve bitiremiyorlardı o da sıkıştırılmış pişmaniye hiçbir olayı yok. tatmana bile gerek yok.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (20.06.23 13:07:45) 
Ben Sazovayı hiç sevmedim birkaç gün kaldığımda bir günümü ayırdım ama çok kısa sürede sıkıldım odunpazarına geri döndüm, orası sanki biraz çocuklular için güzel gibi bilmiyorum sevmedim ben.

Odunpazarı evlerinde biraz dolaşma,
Modern Sanat Müzesi
Kesinlikle Abdüsselam'da değil Ender Kebapta minimum bir porsiyon balaban
Seviyorsanız Karakedi'de boza (ben sevmediğim için denemedim ama boza sevenler aşık oldu oraya)
Bunlar dışında en sevdiğim şey içeceğimi elime alıp kanal kenarında yürüyüş yapmak.
  • Dağcı  (20.06.23 13:14:55) 
öncelikle çok iyi yapmışsın, daha fazla vakit ayrılacak bir yer değil ama gezip görülmesi gereken bir yer TR'de.(not: eskişehirliyim)
çibörek yemeni tavsiye ederim, başka şehirlerde çibörek hasretiyle yedim ama hiçbiri eskişehirdekinin yerini tutmuyor. kırım çibörek bu işin piridir. yersen de orda yemeni öneririm, papağan çibörek fln eskişehirlilerin asla gitmediği bir yer.
odunpazarı evleri ve odunpazarını da öneririm. bir sürü küçük müzeler de var, belediye çalışıyor:) cam sanatları müzesini öneririm, baya güzeldi. OMM de iyi diyorlar ama ben daha gitmedim.
önerim, ilk gittiğinde trenden inince odunpazarına geç, oralarda takıl, kırım çibörekte yemeğini yiyip, oradan hamamyolundan aşağıya yürü. zaten orası çarşı. oralarda takılıp sonra adalar tarafına geçersiniz. adalarda da kafelerde fln takılıp, barlar sokağında da biraz vakit geçirip (varuna iyidir) trene atlayıp dönersiniz. zaten eskişehir de bu kadar:)
  • sirkelimon  (21.06.23 11:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.