[]

Yunanistan vizesi hk.

Herkese merhaba, öncelikli sorum Samos vb. adalar için kapıda vize uygulaması hala aktif mi? İptal edildiğine dair duyum almıştım ancak net bir bilgi bulamadım.
İptal olması durumunda yunanistan vize başvuruları hangi kanal aracılığıyla yapılıyor?(VFS Global vb.gibi) kosmosvize.com.tr adresinden randevu alınamıyor şu an



 
Pandemiyi bahane edip askıya aldılar, geri dönmedi. Şehirden şehre değişiyor olabilir ama izmir için vfs’ye başvuruyorsunuz mesela.


  • kullanıcıadımbuolsun  (05.06.23 10:56:45) 
izmir için VFS sadece Hollanda'ya vize veriyor an itibariyle. Yunanistan'ın vize firması değişmiş olabilir mi?


  • ao12  (05.06.23 11:07:44) 
www.mfa.gr
buradan Kosmos'a yönlendiriyor. Kosmos sitesinde önce başvuru formu doldurmanız gerekiyor, başvurunuz sisteme girince tckn ile randevu alabiliyorsunuz diye anladım ben. Form doldurmanıza rağmen randevu alamıyor musunuz?

www.tatilsepeti.com
Bir de şunu buldum, sanırım güncel ama mfa.gr'de bilgi bulamadım.
  • kobuzchu kiz  (05.06.23 11:13:36) 
Yunanistan resmi vize başvurularını kosmosvize yapıyor. Acenta ve bireysel başvuruların tümünü onların sitesi üzerinden almak zorundasınız. Daha 3-4 gün önce annem için randevu aldığım için (randevu tarihi mecburen Ağustos ayının sonu gibi) karşılaştığımız durumu anlatayım da neden randevuların bu kadar dolu olduğunu anlayın.

Bazı aracı şirketler bu talepleri bildiği için önceden (belki mart, nisan ayında filan) randevu alıp boşlukları dolduruyorlar. Bu yüzden gerçek başvuru talepleri için yer kalmıyor. Ben 13 Mayıs tarihinde baktığımda en yakın randevu tarihi 26 Temmuz idi,
2 Haziran tarihinde bulabildiğim randevu ise Ağustos ayının ortaları oldu.

Annem aracı şirketlere başvurduğunda ona 2 Haziran'a bir boş yerleri olduğunu, isterlerse onun adına ayırabileceklerini söylüyorlar. Karşılığında da ücret olarak 75Euro hizmet bedeli talep ediyorlar. Kosmos resmi kurum olarak 80Euro vize + 20Euro hizmet bedeli alıyor. Bu 75Euro aracı kurum "hizmeti" pratikte sadece randevudan ibaret. Sonuçta belgeleri hazırlayacak olan gene sizsiniz. Onlar belki son bir kontrol yapabilirler. İşin bir de şu yöne var ki 2 Haziran tarihli randevu aslında başka birinin adına kayıtlı ama o kişinin iptal ettiği söylenip bize verilmek isteniyor. Yani gerçek ya da değil başkalarının randevuları başka şahıslara satılıyor. Resmen karaborsacılık.

İşin daha da şaşırtıcı boyutu da şu ki; ben kosmosvize üzerinden annem adına rezervasyon almak istediğimde farkediyorum ki bize 2 Haziran randevusunu veren aracı kurum annemin TC kimlik numarası ile bizden habersiz bir randevu daha yaptırmış. Bu şüphelerimizi de bizzat aracı kurumla görüşerek öğreniyoruz, bize "Epostalarımıza bakmamışız, gözden kaçmış vb." gibi alakasız yanıtlar veriliyor. Burada muhtemelen annem adına (bizim talebimiz olmadan) alınan bu rezervasyon da (Temmuz-Ağustos tarihli alınmış) muhtemelen gene bir başkasına iptal edilmiş gibi gösterilip satılacaktı. Yani hem karaborsa ile randevuları dolduruyorlar, hem de kişilerden habersiz randevu alıp bunları sizin hiç tanımadığınız insanlara satıyorlar. Bu çok ciddi bir konu çünkü açık bir suç işleniyor ve belki de suçlu birisi sizinle ilişkilendirilerek vize alacak. Ben en yakın zamanda bu durumu ve kurumu ilgili yerlere şikayet edeceğim. Sizin de aklınızda bulunsun, karşılaşırsanız dikkatli olun.

Şirket şu: www.rodinaturkey.com - Rodina Turkey
e-vizeal.com

www.eksiduyuru.com
  • burka  (05.06.23 12:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.