[]

İngilizce bilmeden Almanca öğrenmek?

Amacım almanyaya gitmek, genel amacım ise yurtdışına çıkmak yani kapağı yurtdışında bir yere atmak nereye olursa olsun. Almanca bilmenin daha çok fayda sağlayacağını düşünüyorum ingilizce bilen çok vardır ama Almanca o kadar yaygın değildir diye düşünüyorum?

mantıklı olur mu sizce ?


 
Almanca İngilizceden daha zor bir dil. Almancayı İngilizce öğrenen biri olarak tavsiye etmem. Zaten bir dili sadece okuma seviyesinde öğrenebilmek için uzun süre gerekiyor. Bugün başlasan 4 5 sene sonra Almanca okuduğumu iyi kötü anlayabiliyorum diyecek seviyeye gelirsin. Dil öğrenmek bir yatırım. Yurt dışı daha da zor. Duyduğunu anlaman, konuşabilmen gerekecek. Bu şansın İngilizcede daha fazla.


  • dissendium  (28.05.23 23:00:20 ~ 23:00:48) 
Sektöre göre değişir ama büyük şirketlerde genellikle avrupalı, hintli, çinli çalışan mozaiği olduğu için ingilizce bilmeden almanca bilmen bi halta yaramaz. İngilizceyle birlikte iyi avantaj sağlar ama.


  • teoberk  (28.05.23 23:02:15) 
Almanyadaki herkes oldukça iyi ingilizce biliyor ancak şirketler çok zorda kalmadıkça Almanca bilen kişiyi alır. Almanca öğrenmek kolay değil, ingceden bence 2.5-3 kat daha zor. İngilizce biliyorsan Almanca öğrenmek biraz daha kolay çünkü benzer sesler ve kelimeler var. Min 3-4 sene ciddi performansla Almanca C1 alırsın.


  • abi bi dizi buldum on numara  (28.05.23 23:59:02) 
Dünyada sadece yüz milyon civari insanin konustugu bir dili ögrenmenin sana hiçbir faydasi olmaz Almanya'ya gitmeyecegin sürece. ingilizceden sasma.


  • Yourcousinmarvinberry  (29.05.23 00:26:25) 
ingilizce bilmeden almanca öğrenirseniz tek başınıza tatile yandaki ülkeye bile geçemezsiniz. böyle bir arkadaşım var. önce ingilizce sonra almanca yapın. ingilizce bilmemek okuma yazma bilmemek gibi bir şey bir insanın yurtdışı planı varsa.


  • bohr atom modeli  (31.05.23 11:19:24 ~ 11:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.