[]

eskişehir'de sol yöneliminin tarihi nedir

iç anadoluda blok'tan kopuk olarak chp'ye oy veren bir tunceli bir de eskişehir var.
tunceli'nin demografik yapısı ve tarihi biliniyor.

eskişehir'i çevresindeki illerden ayıran fark ne?
bu fark tarihsel olarak nasıl oluşmuş olabilir ?

=====
Şimdiye kadar yazılan 4 argüman:
- Eskişehir'deki göçmen sayısının fazlalığı
- Eskişehir'deki alevi sayısının fazlalığı
- Yılmaz Büyükerşen faktörü
- Genç öğrenci nüfusunun oy'a etkisi

 
Farklı milletlerden çok mezhep farkı demek daha açık ve net bir tanım olacaktır.
Türkiye'de bir gerçektir ki bir çok farklı fraksiyonları da olsa sol için (ateist, deistlikte dahil) aleviliğe ayrı bir yakınlık vardır.

  • diyecevaplandı  (28.05.23 19:28:47) 
Üniversitesi ile Yılmaz Büyükerşen faktörü etkendir.

Sayılan göçmenlerin hepsi Bursa'da da var.
  • Mirket  (28.05.23 19:37:58) 
Demiryolu ve sanayi. Eskisehir tam bir cumhuriyet sehri.


  • kuehles blondes  (28.05.23 22:42:08) 
Eskişehir'de tiyatro ve opera biletleri satışa çıkar çıkmaz biter. halkı eğitimli, duyarlı ve sanata ilgili.


  • teoberk  (28.05.23 23:17:32) 
Eskişehir'de Alevi sayısının fazla olduğunu ilk defa sizden duydum. Bu bilgi sanırım doğru değil. Orta Anadolu'daki diğer şehirlerden farklı bir Alevi oranına sahip olduğunu sanmıyorum.

Aslında Eskişehir'de sol yönelimin olduğu bilgisi de doğru değil. Genel seçimlerde her zaman AKP birinci parti olarak çıkardı. Ekonomik krizi derinden hisseden büyükşehirlerden biri olması sebebiyle AKP'nin oylarında azalma meydana geliyor. Hatta tepki sadece AKP ile sınırlı kalmadı; Eskişehir halkı, MHP'ye verdiği milletvekilliğini de alıp son seçimlerde İYİ Parti'ye verdi.
  • istististist  (29.05.23 00:31:48 ~ 00:32:48) 
eğitim kalitesi de diğer şehirlere göre oldukça yüksek benim gördüğüm kadarıyla.
Yani tabiki büyükşehir imkanları yok ama büyükerşenden de önce zamanın iyi ünv lerine çok öğrenci gönderirdi. fen lisesinin yanında anadolu liseleri de oldukça köklü ve iyi eğitim veren kurumlardı zamanında.
ek olarak da göçmen sayısı da fazla. yine gördüğüm kadarıyla diğer şehirlerde de göçmen var denmiş, evet doğru ama, burada herkes birbiriyle iç içe. annemler gün yaparlardı, bir gün arnavut böreği yerdin, bir gün tatar. kültürler çok iç içe birbiriyle.
  • sirkelimon  (29.05.23 10:40:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.