[]

9 saat uyuyup yorgun ve enerjisiz uyanmak

ortalama olarak 8 9 saat uyumaya çalışıyorum bu yorgunluk hissini en aza indirmek için ama pek fayda etmiyor 6 7 saat uyumayı denedim yine aynısı oldu.

bu neden oluyor? benzer şikayetle yakın zamanda doktorluk olan ve sonrasında huzura eren var mı?


 
kan değerlerinize baktırın, sigara varsa azaltın ve spor yapmıyorsanız yapın. depresif, mutsuz vs. değilseniz bu üçü işe yarar muhtemelen.


  • candide  (23.05.23 23:28:16) 
b12 değerinize baktırın mutlaka. b12 değeriniz ciddi düşükse takviyenin mucize değilse de fark ettiren etkisi oluyor.


  • samicin  (23.05.23 23:45:27) 
Tsh,kansızlık,b12 eksikliği,şeker falan yapabiliyor bunu.kan testi yaptırın +1 Ayrıca kalpte bir sıkıntı olmadığından emin olun. Bir de su fazla içmiyorsanız vücut susuz kalınca da öyle olabiliyor. Fazla su içmediğim zaman yordun uyanabiliyorum


  • yazdonumu  (24.05.23 00:00:19) 
Yatak veya yastık rahatsızdır, derin uykuya geçemiyorsunuzdur.

Eviniz veya bulunduğunuz bölge rutubetlidir. Öyleyse asla dinç uyanamazsınız.

Uyku apneniz vardır, dayak yemiş gibi uyanırsınız.
vs
  • Mirket  (24.05.23 00:21:12) 
Tiroid hastalıkları sebep olabiliyor bu durumlara.

TSH ve Haşimato hastalığının antikor testlerini yaptırabilirsiniz.
  • jonas  (24.05.23 00:32:00) 
Odanız çok aydınlıkla veya çevre gürültülüyse olabilir. Sabahları güneş erken doğuyor, uyanma dengesi bozuluyor.
Karanlık, güneş geçirmez perde alın.

  • zimbirik  (24.05.23 08:28:50) 
burnun tıkalıysa, ağzından nefes alıyorsan o da yapar.

karartma perdesi, sünger 3m kulak tıkacı, yatmadan önce b6, magnezyum bisglisinat ve çinko. boş mideyle uyku. gün içinde en az yarım saat gün ışığı görmek.
  • alperz  (24.05.23 09:33:07) 
Gece 12 sabah 8-9 arası ise yetmez. Aksam 10 gibi yatmayı deneyin bir de.


  • jazzabel  (24.05.23 11:11:45) 
Şeker yemeyi bırakın (2-3 hafta dayanabilirseniz yeter de artar) sonrasında çok daha az uyuyacak (7-8 saat belki de daha az) ve çok daha dinç ve enerjik kalkacaksınız. Hatta "Yahu ben niye bu kadar az uyuyorum, nasıl bu kadar zinde ve dinç hissediyorum" diye kendinizden şüphe bile edebilirsiniz.


  • burka  (24.05.23 11:59:57) 
şeker bunu yapar. ve de istanbul ankara gibi büyük şehirdeyseniz oksijensizlik de yapar.


  • koela  (24.05.23 14:08:32) 
ben de benzer durumdaydım başka bir tedavi için unu, şekeri ve meyveyi kestiğim bi diyete başlamak durumunda kaldım. kaç haftadır zımba gibi uyanıyorum. üstüne aldığım takviyeler de var tabii. d vitamini, lif, magnezyum, iyot v.b ama bunlara sonra başladım.


  • vaveylababa  (24.05.23 14:36:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.