[]

Matematik, problemler

Merhabalar. KPSS matematiğindeki problemleri hiç yapamıyorum. Neden bilmiyorum. Problemlerde kafam çalışmıyor. Mühendisim bir de. Benim 90 hedefim var. 2024 için çalışmak istiyorum. Problemleri çözebilirsem puanım artacak. Nasıl bir yol izlemeliyim? Soru çözümlü kitap önerir misiniz? Her gün 1 2 tane de olsa çözüp kafa yormak istiyorum. Sağ olun.




 
sıkıntı denklem kurmada mı? problemin istediğini anlamakta mı? problemlerde türüne göre yapılacaklar bellidir aslında. her bir problem türünde birkaç soru tipi olur illa, çözüm yöntemleri de bellidir. yayın öneremiyorum ama, en basitinden başlayın, boool boool çözün bunun başka ilacı yok.


  • pide  (23.05.23 21:34:38) 
657 yayıevi ales matematik kitabını öneririm. Kpss kitapları matematiği çok basit kalıyor bence. Aynı şekilde youtube 657 yayınevi problemler videolarını izleyebilirsin.
Bir de ben her gün 1 matematik 1 türkçe denemesi çözdüm konular bitmese bile, denemede problemlerle bol bol uğraştım çözemesem de çözümünü izleyerek not aldım.

  • personaa  (23.05.23 21:42:07) 
problemlerin bariz taktiği yok. sorular bir şekilde, farklı farklı yöntemlerle çözülüyor ama burada önemli olan zaman yönetimi. Başlarda soruyu çözene kadar uğraşın, bir süre sonra zaman tutarak çözün.

Mühendislik mezunu olarak kolay kaynaklardan başlamanız tamamen vakit kaybı. Bunlara genelde ilkokul seviyesinde matematik bilgisi olanlar başlıyor.

Kaynak olarak apotemi öneririm.

ps: eski bir mat öğretmeni
  • Erestor  (23.05.23 21:52:44 ~ 21:53:43) 
Kpss matematiği mat1’den oluşuyor. Üç tane de geometri vardı en son. Ben 30’da 28 net yapmıştım. Okuduğunu anlama soruları direkt. Ales kitabından çalışmanızı öneririm ben de. Sakın temelden başlamaya kalkıp vakit kaybetmeyin ortasından dalın temelinize güvenin. Püf noktası dakikada bir soru çözebilecek kıvama gelebilmek.

Çok küçük yaştaki çocuklara problem çözdürürken her şeyi somutlaştırıyorum. Problemi zihinlerinde canlandırmalarını bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlıyorum. Aynı çocuklar şimdi bilsem’e falan girdiler çoğu şimdiden gelecek yıl için %50’nin üzerinde burs kazandı. Soruları olabildiğince kafanızda canlandırmaya çalışın. Gerisi toplama çıkarma çarpma bölme.
  • ruhen hastayim ben  (23.05.23 21:57:30 ~ 21:59:17) 
Çözebildiğim sorular oluyor ama 1 dakikada çözemiyorum. 5 dakikada çözüyorum. 5 dakikada çözünce bir anlamı olmuyor. Zehir gibi değilim. Bir sürü yaş problemi çözdüm. Ösym sınavında yaş problemi çözemedim. Nasıl iş anlamıyorum.


  • dissendium  (23.05.23 22:14:33) 
Mehmet bilge yıldız ders videolarını yine onun mat nasıl çalışılır, stratejik çalışma konulu videolarını özümseyerek izle. Bilsen de tüm konularını izle. Bu süreçte yine onun kitabını cozebilirsin. Bol soru görmek önemli. Çıkmış sorular en önemlisi. 10 kere çözdüm desen 11 i de çöz derim. 15 de çöz 20 de çöz ama anla, ezberleme. Özümseme önemli.

ÖSYM nin herhangi bir sınavı için ales, kpss, tyt, dgs vs için bulabileceğin en iyi hoca ve kaynakları ise yektugmat! YouTube kanalı mevcut. ÖSYM'nin önünde giden bir hoca ve şahane muhakeme yeteneği var. Ama 20 net yapmaya başladıktan sonra tavsiye ederim. Bol şans.
  • mekaniker  (23.05.23 22:15:20) 
ps: eski bir mat öğretmeni.

Erestor +1
Verdiği kaynak +1

Ek olarak acil yayınlarının örneklerini de ekleyebiliriz.Çözümleri youtube'a da yüklenmişti sanırım. Benim önerim youtube kanalından öğrenmeye çalışmamanız yönünde, sadece çözümlerini dinlemeye ayırın vaktinizi.
  • rakicandir  (23.05.23 22:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.