[]

Deprem Günü Arkadaşımın Attığı Mesaj

6 Şubat depremini Adana'da yaşadım, yaşadığım mahalle yıkımın ve ağır hasarli binaların en çok olduğu mahalle. Bizim binada çatlaklar var ama durumu net değil, bilgim yok ağır ya da az/orta hasarli. Neyse 6 Şubat sabah 9, ben sırtımda çanta üstümde pijama, enkaz ve ağır hasarlı binaların arasında mahallemi geziyorum. Bu arada 30 kusur yaşındayım, 20 kusur yaşında, Ankara'da yaşayan bir arkadasimla depremle ilgili yazistik, mahallemi, sokagimizdaki yıkılan binalari gösterdim. yazistiktan sonra bana Ikea'dan aldığı nevresimlerin fotosunu attı wp'dan, ben de 'derdini' yazdım ve bu mesajıma çok bozulduğunu bügun söyledi. Ben o mesajimla ona çok duygusuz birisi gibi olduğunu hissettirmisim ve çok olumsuz etkilemisim, benimle konuşmayi, iletişimi kesmeyi düşünmüş.

Şimdi size de sorayım dedim, ben mi haksizim yoksa o mu? Ben o durumdayken bana atılan nevresim fotoğrafları sonrası hafif ve kibar dille tepkimi gösterdim sadece ama arkadaşıma göre onun yaptığı çok normal ve ben onu kırmisim..


 
En hafif tabiriyle arkadaşın haksız daha ağırlarını uygun olmaz diye yazmıyorum, iletişimi kesmesi senin yararına olur, lütfen kessin.


  • mirty  (22.05.23 18:16:40) 
çok kısa yazıştık demişsin. o kısa yazışmada deprem bölgesinde olduğundan ve etraftaki yıkımdan bahsettiysen çok net haklısın. eğer "burada da deprem oldu işte" falan yazdıysan karşı taraf konunun ciddiyetini tam anlayamamış olabilir, saat 9'da belki yataktan kalkıp haberleri, sosyal medyadaki görüntüleri görmeden direkt seninle iletişime geçmiş olabilir. yine de en azından daha sonrasında keşke fotoları atmasaydım demesi gerekirdi, seni suçlaması her türlü saçma.


  • hrskrs  (22.05.23 18:16:41) 
yeniden gecmis olsun. durumun ne kadar ciddi oldugu ilk saatlerde pek anlasilmamisti sanki diye hatirliyorum (ya da benim hafizam ilk saatleri silmeyi tercih de etmis olabilir, kusura bakmayin eger oyleyse)
bozulmasi ve iletisimi kesmeyi dusunmesi afedersiniz ama tamamen ergenlik, dusuncesizlik, cocukluk, duygusuzluk, adina artik ne derseniz. cok olumsuz hissettiyse belki biraz kendine gelir, iyi olmus. kafasini ellerinin arasina alip "hmm cok hakli, tamamen bir gerizekaliyim ben" demeyip, "bozuldum" diyebiliyorsa zaten siz kesin iletisimi.
6 subattan beri kimse normal degil ama kendisi "bozulmus"!!!

anladigim siz erkek o ise kadin tarafi. birakin gidin, ilgi istemis, hem de o gun.
  • 65 derece  (22.05.23 18:30:23 ~ 18:30:49) 
Arkadasin (??) hasta bir narsist. Keske daha once iletisimi kesseymis. Uzak durman akil ve ruh sagligin icin iyi.

Bu arada o kisi disinda kaybettigin her sey icin sabirlar ve kolayliklar dilerim.
  • e mice  (22.05.23 18:39:28) 
"allah aşkına lütfen benimle iletişimi kes" derdim ben olsam.


  • alperz  (22.05.23 18:47:51) 
"mahallemi, sokagimizdaki yıkılan binalari gösterdim" diyorsunuz, durumun ciddiyetini nereye kadar anlamamış olabilir? Hiç anlamasa komşularının evi yıkılan insana yine nevresim fotoğrafı atılmaz. Ki biz o sabah altıda "Türkiye'de deprem olmuş, iyi misiniz" diye yurt dışından gelen telefonla uyandık, uyanır uyanmaz telefonu eline alıp iki dakika internete/haberlere/sosyal medyaya bakan birinin durumu anlayıp dehşete düşmemesi mümkün değildi. Şuursuz ve münasebetsizin tekiymiş "arkadaş".

@alperz +1
  • kobuzchu kiz  (22.05.23 19:01:46) 
Hatalı olduğu konuda özür dilemek yerine odak kaydırıp kendini kötü hissettiren kişi olmakla suçluyor.
Hemen ilişki kesilmeli böyle büyük bir olayla bunu yapan adama

  • kisa  (22.05.23 19:05:26) 
o gün tüm gösterdiklerinize rağmen şok yaşamış ve anlamamış olsun. bugün, görüntüleri görmeyen mi kaldı? "haklı mı, haksız mı?"dansa bu arkadaşınız bu yorumları yaparken siz neler hissediyorsunuz, buna bakın derim. Tekrar geçmiş olsun.


  • from where i ride  (22.05.23 19:26:54) 
Sen haksızsın. Çünkü böyle bir insanla görüşmeyi o andan sonra zaten senin kesmen lazımdı.


  • yazdonumu  (22.05.23 19:33:49 ~ 19:34:40) 
Psikolojide bir adı vardır illa ama kendi yaptığı yanlışı kabullenmek yerine seni suçlayarak kendini iyi, seni kötü hissettiriyor.

Aman aman uzak dur böyle duygusuz, manipülatif birinden.
  • chicha_v2  (22.05.23 19:58:01) 
Öyle arkadaş mı olur, ne kadar uzak o kadar iyi.


  • asteriks  (22.05.23 23:44:52) 
Depremi Mersin'de yaşadım, etrafımda hiç yıkılmış bina yoktu. Şu an bir arkadaşım o sabah attığım herhangi bir mesaj için en ufak bir sitem ederse o an itibariyle arkadaşlık vasfı sona erer. Sizin konu hakkında şüpheye düşmenizi anlıyorum. İnsan o felaketin içindeyken "acaba ben mi abartıyorum" diyor. Oradan ayrılana kadar -sizinkinin yanında hiç kötü bir şey yaşamamış olmama rağmen- öyle düşündüm. Ama bugün net düşüncem, çok ağır konuşur arkadaşlığı öyle keserdim. Kuru kuru da değil yani.


  • evrim halkasi  (23.05.23 00:58:46) 
Mahalle yanarken saçlarını taradığını gözümüze sokan kişinin arkadaşlığına hiç gerek yok. O kadar derdinizin arasında bir de bu saçmalığı kendinize dert edinmeyin rica ederim.


  • beetlejuice  (23.05.23 01:04:47) 
Amazon müşteri hizmetleriyle görüşüyordum deprem sonrası. Ürünün rengi başka geldi falan diye anlatıyorum. Neyse bağlantı çok kötü. Dedim niye? “Kusura bakmayın deprem bölgesinden çalışıyorum belki ondandır” dedi müşteri temsilcisi. İlgisi olabilir olmayabilir bilmiyorum ama “sizi de bununla meşgul etmek istemezdim” dedim. Özür diledim hatta. Sonra o da “yok üzülmeyin bizim de kafamız dağılıyor” falan dedi. Bunu niye anlatıyorum. Kendi meselem inanılmaz saçma geldi sürdüremedim o konuşmayı.
Sizin “arkadaş”ınızın nevresim fotoğrafı gönderip üstüne trip atması konusunda söyleyecek başka bir şey bulamadım. Depremin ilk saatlerinde de belliydi durumun ciddiyeti bu arada.

  • sibertenik  (23.05.23 01:51:33 ~ 11:16:25) 
uzun zamandır böyle kaliteli saçmalık düşmemişti buraya.

insan haksız yere kınadığını yaşamadan ölmezmiş ilkesinin verdiği yetkiye dayanarak, bir gün onun da dünyası başına yıkıldığı an birisinin attığı nevresim takımı fotoğraflarına bayıldım tarzı yorum yapmadığı için defterden silineceğini söyleyip engellenilir.
  • onemoremile  (23.05.23 08:08:20) 
%100 haksız.
Sadece orada olup bunu yaşadığın için değil uzakta olup haberlerde görmüş ve buna çok üzülmüş de olabilirdin konuyla ilgili yaşadığın duyguyu paylaştıktan sonra böyle gelmesi doğru değil bence.
Böyle düşünen bir de utanmadan bu düşüncesini bu şekilde dile getiren insanla arkadaşlığa devam etsen ne olacak ki.

Çok geçmiş olsun.
  • Dağcı  (23.05.23 14:09:15) 
hadi o gün anlamadı olayın boyutunu yaptı bi şuursuzluk da sonradan gördü ne olup bittiğini. bunun üstüne ya o gün ben de anlamadım sana garip bi mesaj attım kusura bakma demesi lazımken dediği şeye bak hastanın.


  • oyokbuyoknevar  (23.05.23 17:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.