[]

terleme sorunu - koltuk altı

çok terliyorum. özellikle koltuk altım, yaz kış, sürekli terli. kıyafetlerime de iz yapıyor. hem ıslak görüntü hem de beyaz leke bırakmasını nasıl önlerim??
çözümler neler?



 
1- tereson kullanabilirsiniz. deodorant gibi bir şey bu ama terletmiyor.

2- koltuk altı botoksu. ortalama 6-9 ay terletmiyor.
  • debian  (20.05.23 20:25:02) 
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (20.05.23 21:29:18) 
Driclor ya da Tereson gibi ürünler benim koltuklaltımı tahriş etti. Bir kere kullanıp çöpe atmak zorunda kaldım.

Koltuklaltı botox denemedim ama en mantıklı geçici ama uzun çözüm o gibi duruyor.
  • Cesario  (20.05.23 22:16:51) 
Rexona clinical stick deneyebilirsiniz. Sıfır terleme ile günü tamamlıyorum.

Dikkat etmeniz gereken gün sonunda mutlaka banyo yapıp koltuk altı bölgesi temizlenmeli. Yoksa diğer ürünlerde yaşadaığınız tahriş sorunu oluşur
  • janavarorion  (21.05.23 10:19:50) 
Hiperhidroz derecesinde bir terlemeden bahsediyorsak yukarıda bahsedilen ilaç ya da hijyen ürünleri fayda etmez, ya botox ya da ter bezlerine müdahale gerekir.

Ama tıp her zaman der ki sorunun temeline inip bu kadar terlemenin sebebini bulalım, ortadan kaldıralım. Hiperhidrozun psikolojik bozukluklarla direkt ilgili olduğuna dair erken dönemde olan çalışmalar var. Benim sosyal hayatımla karşılaştırdığımda da kendimce teyitlemiş oluyorum. Aşırı terleyen 2 insan tanıyorum, ikisi de anksiyetik bozukluğu olan insanlar.

Bir tanesi duştan çıkıyor, deodorant sürüyor, üstüne bir şey giymeden koltuğa oturup sigara içerken damla damla terliyor koltuk altın. Su sıcak değil, ev 23 derece. Teknik olarak bu insanın terlemesi için bi sebep yok. Ama bu insan kaygı bozukluğundan muzdarip, artık kronik olduğu için terlemekten dolayı gerilip de terliyor.

Velhasıl, anksiyete ya da benzeri bir psikolojik durum yüzünden de kaynaklı olabilir, botox ya da operasyonu göz önünde bulundururken buna bir bak derim zira ikisi de kendince zararları olan işlemler.
  • Bruce  (21.05.23 11:31:39) 
Terleme için bir tavsiyem yok ancak kıyafetlerde iz kalmaması için koltuk altı pedleri var, rossmannda satılıyor. Ben de aldım ama henüz denemedim


  • inheritance  (21.05.23 14:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.