[]

Sinan Oğan'ın tavrı ne şekilde olacak sizce?

Cumhur İttifakı ile uyuşamayacağı çok keskin konular var. Millet İttifakı ile uyuşamayacağı konular da var. Nasıl olacak? 2. tur için nasıl bir duruş gösterir sizce, çekimser bir tavır mı sergiler?




 
tamamen subjektif bir yorum. bahçeli kesinlikle oğanı istemez en büyük rakibi. diğer tarafta meral istemez ancak bu yolda herkesi yanına alan muhalefet oğanı yanına alabilir. ancak seçmeni kesinlikle gelmez.


  • mikahakkinen  (17.05.23 17:17:27) 
Sinan ogan aciktan kimseyi desteklemeyecek. Secmenine size birakiyorum diyecek bence. Hdp var iken millet ittifakini desteklemez.


  • oscar  (17.05.23 17:34:43) 
Seçmeni diğer ittifaklara da tepkili yeni bir kitle ve kendisinin çoğunluğunu yönetmesi,yönlendirmesi imkansız. Oylar, çabuk yön değiştirecektir.

Seçmenlerinin daha çok milli güvenlik kaygıları öne çıkacak bu 2.turda ve Erdoğan için de büyük avantaj. Seçim öncesi oğan seçmelerini esas alan anketlerde de genel görüş bu şekildeydi.
  • diyecevaplandı  (17.05.23 17:58:06) 
Adam ikinci turda ne yapacağını söyledi zaten önceden.


  • chavezding  (17.05.23 18:58:31) 
Kafamda şöyle bir senaryo var.

Millet ittifakı kendisine 'Göç/Göçmen bakanlığı' teklif eder, kendisi de kabul eder ikinci tura kadar bu konuda yoğun bir emek sarfederse Millet ittifakına katkısı olur.

Aksi taktirde, kendisine gelen oylar, küskünlerin oyları. O oy potansiyeli asla ona gitmez. Onun dediğini yapmaz.
  • Mirket  (17.05.23 19:50:10) 
1- sagci sagciyi destekler. hayalperest olmamak lazim.
2- kendi cikarini gözeten bir siyasetci su durumda kazanmaya yakin olan tarafi secer.

  • sir gawain  (17.05.23 21:10:28) 
Kk kazanmak istiyorsa ata ittifakı ile anlaşmalı. Mhp den Oğan ile ilgili ters açıklamalar geliyor. Millet ittifakına destek verecek bence.


  • mekaniker  (17.05.23 21:11:16) 
sinan oğan'ın kendine ait bir tabanı olduğunu düşünmüyorum. kendisine oy veren seçmenin tamamı ona aitmiş gibi bir peşin kabulle temellendirme kurarsak kategorik bir hata yapmış oluruz.
dediğim gibi kendisine gelen oylarının tamamını yönlendirecek bir potansiyeli olduğunu düşünmüyorum. yani ekseriyeti için böyle düşünüyorum ama belki %20-25'lik kesimi gerçekten oğan'a karşı duyarlı olabilir benim tahminime göre. verilen %5'lik oy protest/tepki oylarının bir göstergesi büyük ölçüde. ince çekilmeseydi kuvvetle muhtemel kendisi alırdı bu protest oyların ekseriyetini. başka bir isim olsa yine aynı.
burada keramet kişi de değil esasen. bu sebeple sinan oğan'ın ne yöne göz kırpacağının seçimin sonucuna etki edecek bir önemi olduğunu düşünmüyorum.

varsayalım ki kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. mevcut denklemde kk'nin kazanabilmesi için sinan oğan'ın oylarının tamamına yakınını alması gerekiyor. bunun gerçeklik payı nedir peki? işte bu sebeple sinan oğan'ın yalnız başına verdiği karar seçim sonucuna doğrudan etki edemiyor. kendisine verilen oylar 3'e bölünecek. x miktar erdoğan'a y miktar kk'ye ve z miktarda da sandığa gitmeme kararına göre 3 farklı kategoriye dağılacak.
  • ezkaza  (17.05.23 23:22:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.