[]

Siyaset ile ilgilenmeyi bırakmak?

ne kadar mümkün?

son seçimden sonra hayatımın hayal kırıklığını yaşadım. duygusal biri olduğum için 2 gündür 4 saat falan uyudum üzüntüden hiçbir şey yapamıyorum.


 
maalesef türkiye'de mümkün değil. ancak değiştiremeyeceğiniz şeyler için kendinizi yıpratmayın yapacak bir şey yok. size iyi gelecek bir uğraş varsa onla ilgilenin.


  • anon1m  (16.05.23 07:24:24) 
biraz düşününce siyasetle ilgilenmemek değil ilgilenmek daha zor aslında. yıllardır ilgilenmiyorum. oy günü gidip görevimi yapıyorum sadece. onun dışında düz bir yaşantım var. haftanın 5 günü evde veya iş yerinde spor yapmaya çalışıyorum. arta kalan vakitte (artık ne kadar kalırsa) izlenecek binlerce kaliteli dizi film, gidilecek yüzlerce kaliteli tiyatro, konser vb aktivite var. new york şehir merkezinde bir insan her akşam farklı bir restaurantta yemek yemek istese, gittiği yere bir daha gitmese, hepsini bitirebilmek için 50 yıla sahip olması gerekiyormuş. ki hayat akıyor, yenileri açılmaya devam ediyor. düşününce korkunç. güzel çoğu şeyi yaşayamadan öleceğiz.


  • onemoremile  (16.05.23 08:17:50 ~ 08:18:36) 
Uzaklaşmak mümkün. Haberleri izlemiyorum, sürekli siyasi paylaşım yapan arkadaşlarımı sessize alıyorum. Çok büyük bir şey olursa her yerde karşıma çıkıyor ve öğreniyorum zaten. Merak ettiğim bir şey varsa açıp okuyup kapatıyorum. Siyaseti deli gibi takip eden arkadaşlarım adını bile duymadığım birilerinin yaptığı saçmalıklardan bahsederken "hıhı evet" diye kafamı sallayarak dinliyorum, sonra unutuyorum. Haber okumayı bırakalı akıl sağlığım yerine geldi, kesinlikle tavsiye ederim.

Ufak bir Avrupa ülkesi olsak, ABD'de eyalet seçimi olsa da adayların vaatleri, geçmişleri, eğitimleri önemli olsa takip edeyim, kimmiş, bana ne vadediyormuş öğreneyim. E burada onun da anlamı yok? Elimizdeki mal belli, alıcı belli. Zaten tarafsız haberci yok, siyasi meylimiz ne yöndeyse o tarafın haberlerini takip ediyoruz ama (şimdi çok insanı kızdıracağım) Sözcü okuruyla Yeni Akit okuru birbirinin aynısı. Aktivist AKP teyzesiyle CHP teyzesi birbirinin aynısı. Hepimiz kendi çevremizi çoğunluk sanıyoruz, Türkiye'nin geri kalanını hem unutuyoruz hem düşman saymaya başlıyoruz. Seçimden önce arkadaşlarım KK yüzde 51,5 mi alacak 52,2 mi, 53'ü geçer mi yoksa 50,3'te mi kalacak diye bahis açarken yüzde elliyi geçemez dediğim için bozuluyorlardı. Ülke bu. Biri ölmüş gibi karalar bağlamanın faydası yok. (Oh, içimi dökesim varmış.)

Twitter'ı kapatın, silin. Hiç haber sayfası/siyasetçi takip etmeseniz de sürekli önünüze düşüyor.
Instagram'da Facebook'ta haber sayfalarını, siyasi içerik paylaşanları, sosyal medya cengaverlerini takipten çıkın, hiç olmadı sessize alın.
Dizi izleyin, kitap okuyun, puzzle çözün, canınız haber istedikçe gidip bir bardak su için. Sigarayı bırakır gibi davranın diyorum galiba, evet. Kendinizi zorlaya zorlaya uzaklaşın.
İki hafta sonra da gidip oyunuzu verin, yapacak başka bir şey yok şu an.
  • kobuzchu kiz  (16.05.23 08:25:47) 
türkiyede sürekli kutuplaştırıcı dil var. göçmen, cemaat,kürt vb ana maddeler olduğu sürece uzak kalma şansın yok. durduğun yerde terörist vb tarz sıfatlara maruz kalınca sende ister istemez dahil oluyorsun.


  • mikahakkinen  (16.05.23 09:01:39) 
-televizyon izlemiyorum
-gazete okumuyorum
-^^yani ozetle haber takip etmiyorum
-eksisozluk'e girmiyorum (bu cok onemli)
-yakin dostlarimla zaten siyaset konusmuyoruz cunku hepimizin fikri ortak, ekstra farkli bir durum yok
-benimle siyaset konusmaya calisan baska insanlara evet haklisin abi diyorum

bu sayede hicbir seyi kafaya takmiyorum zira ben bu ulkeden 20 sene once umudu kesmistim zaten. hicbir sey sasirtmiyor beni
  • nibba  (16.05.23 09:20:07 ~ 09:20:30) 
Bizimki gibi ülkelerin kaderi bu. Siyasetil yaşantımızı direkt etkiliyor. Kafa dağıtmak için TV açsan aynı adamlar senelerdir beyni yıkıyor. Diziler aynı.


  • vizivozo  (16.05.23 09:41:37) 
Ara sıra detoks yapıyorum. Twitter ve sözlükten hatta haberlerden uzak kalarak. Ama yerine bir şey koyman lazım. Takip etmek daha zor +1


  • mekaniker  (16.05.23 09:50:40) 
Tablo kötü görünebilir ama zaten senelerdir bu buhranı yaşıyoruz; üzülme, kahrolma planlarımızı 2 hafta daha ertelememiz lazım. 2.tur referandum dinamiğinde gerçekleşecek, yalnızca 2 aday. 'Hangisini seçeceğim' den çok 'Hangisini seçmeyeceğim' algısı hakim olacak. Çevremizden ikna edebildiğimiz kadar insanı ikna etmemiz ve yine müşahit olmamız gerekiyor. Ha sonra duruma göre yine kahrolabiliriz, daha ne kadar kahrolacaksak.


  • lüzumsuz adam  (16.05.23 10:40:51) 
Abi bu böyle Avrupa'da falan oluyor. Bak Fransa'da en son ne zaman haber izledim, macron ne yapıyor falan ne benim ne eşimin haberi var çünkü siyasetin hayata etkisi az. Çünkü kimse 15 yaşında kızlar evlenebilir vs diye konuşmuyor.

Türkiye böyle değil. Türkiye zaten siyasetin boslanmamasi sebebiyle böyle biraz. Aman abi akp de olsa chp de olsa ayni diye diye geldi işte. Bu noktada siyasetten kaçmak zor oluyor çünkü alınan her karar insanın hayatini ciddi etkileyebiliyor ve bunu engelleyecek hiçbir kurum yok. Yarın sassot'u dövme şenliği deseler koruyacak bir merci yok.

Keşke, ben misal türk futbolu için de böyle diyorum. Keşke yaşadığım yerin yerel takımına gönül kaptirsam bira sosisli ile Maç izleyip gelsem diye ama bağımlı gibi kaldık türk futbolunu dandik hakemler, yabancı sınırı, bilmem kaç yıldız goygoylarina. Coğrafya kader işte.
  • logisticsmanager  (16.05.23 10:41:04) 
siyaset yetmez. bu ulkede ruh ve akil sagligini korumak istiyorsan 3 seyden uzak duracaksin.

1. siyaset
2. ekonomi
3. din

ben yaklasik 5 yildir boyleyim. kim benle bu konulari konussa yada muhabbet acsa sessiz kaliyor yada uzaklisiyorum. sosyal medyada, basinda cikan cildirtici haberlerden, trendlerden, taglerden uzak duruyorum. ha buyuk bir dezavantaji da var bu durumun.

bir sekilde boyle bir muhabbetin icinde durmaya mecbur kalinca orasi sana zindan oluyor.
  • dokunmakalbime  (16.05.23 13:46:14) 
Ben son 6-7 senedir çok çok uzaktan takip ediiyorum. Seçimlerimin herhangi bir şeyi değiştirmediğini ve değiştirmeyeceğini kabullendikten sonra şu dünyadaki sınırlı zamanımı koca bir grup gerizekalının buhranları ile başa çıkmaya, onları anlamaya çalışmaya vermek yerine kendime ve yakınlarıma adamayı daha anlamlı buluyorum. Seçime yakın biraz takip etmeye başlarım, seçim günü gider oyumu kullanırım, onun dışında mümkün olduğu kadar uzak dururum. Evden çalışıyor olmamın ve çoçuk sahibi olmaanın da etkisi var.

Twitter, ekşi sözlük, yerel medya kanalları, televizyon kanalları hayatımda yok. Dünya gündemini genelde reddit üzerinden takip ediyorum. Akşam bir şey izliyorsak zaten %95 yabancı içerik. Babam ara sıra linkler atıyor. Cevap vermiyorum. Yüzyüze konuşurken konu açılırsa da fazla sürdürmüyorum.
  • chavezding  (16.05.23 14:53:31) 
Sosyal medya kullanmıyordum zaten uzun süredir. Ekşiyi de bıraktım seçim sonrasında. Bir şeyler okuyayım dersem masal kitabım var yanımda kısa bir masal okuyorum. blog yazmaya başladım, Onunla ilgileniyorum. İş yerindeki siyaset geyiğinden de müzik dinleyerek uzak duruyorum. 1 oy kadar sözüm varsa fazla konuşmaya ve düşünmeye de gerek yok diyor ve işime bakıyorum


  • hasmetizm  (16.05.23 15:48:53) 
Arkadaşlar, seçimden seçime gidip oy verip sonra da açtığınız şarap eşliğinde fox tv'den seçim takip ederek bu sistemi değiştiremezsiniz. Eğer bu şekilde mümkün olsaydı emin olun şimdiye 50 kere değişmişti. Ama maalesef Norveç'te yaşamıyoruz. Siyasetle ilgilenmezseniz, nefret ettiğiniz siyasilerin sizleri mahkum ettiği hayatı yaşamak zorunda kalırsınız.

Siyaset ve politakadan uzaklaşmak değil, tam tersi çok daha fazla aktif ve içinde olmak gerekiyor. Sadece oy atmak değil, aktif siyasetin bir parçası olmak, sandıkları beklemek, daha sonra da bu sistemi değiştirmek için siyasi faaliyetlere dahil olmak gerekiyor. Çünkü mutsuzluğunuzun sebebi olan partiler bunu fazlasıyla yapıyorlar. En az onlar kadar aktif olmadığınız, en az onlar kadar örgütlü olmadığınız sürece, onların size çizdiği sınırların içerisinde yaşamaktan başka şansınız kalmaz maalesef.

Evet üzüldük, moreller bozuldu ama artık tüm bunları geride bırakıp elimizden geleni, yapabileceğimizi yapma zamanı. Küsmek, boş vermek kendimizi kapatmak bu seçimleri kazanmamıza yardım etmeyecek. Çünkü karşınızdakiler küsmeyecek, boş bırakmayacak, vaz geçmeyecek. Yine her sandığın başında 5 kişiyle hazır olacaklar.

Birilerinin sorunları bizim adımıza halletmesini beklemeyin. Yapamıyorlar, edemiyorlar diye beddua edince oylar artışa geçmiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerek. Bunu yapamam diyorsanız sonuç belli. Maalesef Türkiye simülasyonunda yaşamak kolay değil. Keşke sadece oy verip hayatımıza devam edebilseydik ama maalesef gerçekler bunlar.
  • thracia  (16.05.23 16:59:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.