[]

İş görüşmesi

Merhabalar. İş görüşmesinde değerlendireceğiz deniliyor bazen. Bu değerlendirme gerçekten yapılıyor mu? Değerlendireceğiz denildikten sonra ikinci görüşme yapan ya da direkt işe alınan var mı? Mutlaka vardır ama birinci görüşme ile ikinci görüşme ya da olumlu dönüş arasında geçen süreyi merak ediyorum. Sağ olun.




 
Türkiye'deki işimde ilk olarak müdürle, sonra ikci ile konuştum. Sonra başka işe girdiler. 3 hafta sonra bunlar aradi "ya biz onay bekliyorduk vs vs" diye.

Şu an çalıştığım yer, tabi Türkiye değil, sabah 9'da konuştum, 10.30'da tamam denildi.

Işe aldığım kişiler;
Ilk olarak birinci görüşme ben ve üst yönetimden bir kişiyle.
Sonra diğer müdür ve üst yönetimden başka kişiyle.
Sonra ik ile.
Bunlar arasında max 1 hafta geçer çünkü zaman kaybedecek Bir şey olmaz.
  • logisticsmanager  (12.05.23 13:42:51) 
Çok değişiyor o süreçler; IT özelinde söylemek gerekirse "İyi ya bu aday, olur bence, İK'ya söyleyelim teklif yapsınlar" diye görüşme çıkışı yorum yapan da gördüm, belli sayıda adayla görüşme zorunluluğu koyup, onların tamamıyla görüşme yapıldıktan sonra ikinci, hatta üçüncü tura dönen, sonra da İK'ya neden bir adayın seçildiğini anlattıran şirketler de gördüm.


  • salihdt  (12.05.23 13:46:46) 
iş görüşmesi değerlendireceğiz, biz sizi olumlu ya da olumsuz durumda arayacağız denildiyse bilin ki sizi aramayacaklar. kibarca sizi reddetmiştir.

işe alacaklarsa onu belli ederler. hemen 2. görüşme ayarlanır ya da gün içinde dönüş yapılır.

türkiye'de mükakatlar genelde insanları salak yerine koymayla biter.
  • koela  (12.05.23 13:59:14) 
burada çoğu zaman kast edilen " biz pozisyonun işe alım sürecini değerlendireceğiz" yani sizi gördük, eksilerinizi artılarınızı beklentileriniz not aldık ama başka adaylar da göreceğiz, sonra onların hepsini açık pozsiyon için değerlendireceğiz.
soruların cevabı pozizyondan pozisyona çok değişir, eğer mavi gözlü zenci arıyorsan ve ilk görüşmeyi onunla yaptıysan 2.yi de göreyim demezsin, bulmuşken alırsın. ama tonla aday görebileceğin pozisyonlarda farklı ilerler. giriş seviye için 1 mülakat yeterken yönetici seviysei için 3 kişiyle 3 farklı görüşme yaparsın, bazı şirketler eşdeğerleri ile de görüştürüyor mutlaka vs..vs.. bin tane değişken var.
genelde pozisyonun kapatılma süresi3 ila 4 haftadır, ilanın çıkılmasından adayla el sıkışılmasına kadar olan süre, buradan değerlendirebilirsiniz.
  • benaslinda  (12.05.23 14:04:31) 
Hayatımda sadece bir kere denk geldim, alıma kapalı ama alım olunca sizin cvnizi değerlendireceğiz dediler ve birkaç ay sonra geri arayıp mülaka soktular. Mülakat iyi geçmedi ve elendim ama sonuçta dediğiniz şey gerçekleşti. Ha 1/1000 oran kaale alınabilir mi bilmiyorum, bunun değerlendirmesi de size kalmış.


  • Unde bach canim  (12.05.23 15:14:58) 
Aynı gün silsileyi takip ederek ise girdiğimde oldu. Bir aydan fazla süre sonra arandığım da. İhtiyaca göre olabilir. Bazen biraz erken ilana çıkıp geçecek olan sürede doğru insanı arıyorlar. Bazen de hemen başlatıyorlar. Ortalama 3-4 hafta beklerim yine de.


  • mekaniker  (12.05.23 17:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.