[]

Ilgini hissedemiyorum diyor. Ne yapalim?

Yeni sevgilimle (ben E, o K, yaslar 35 civari) 3 aydir tanisiyoruz. Benim gözümde hersey süper. Ten uyumu, espri anlayisi, hayat görüsü, aliskanliklar, hobiler, zevkler falan son derece uyumlu. Benim icin cok degerli, kendisine yogun bir muhabbet besliyorum, üzerine titriyorum. O da bana cok düskün, bana deger verdigini net hissettiriyor, son derece düsünceli, canayakin ve duygularini cok yogun yasayan ve gösteren birisi.

Fakat tekrar eden ve asamadigimiz bir sorunumuz var. Kendisi benim ona yeterince ilgi göstermedigimi düsünüyor. Bazen az mesaj attigimi, cok mesaj atsam bu sefer telefonla aramadigimi, arasam bu sefer yeterince görüsmedigimizi, yogun görüssek bu sefer görüsme planlarini önceden ayarlamadigimi, hep 1-2 gün önceden plan yaptigimi falan bahane ediyor ve arada bir laf carpiyor, tadimiz kaciyor.

Simdi ben kendimi biliyorum, kesinlikle ilgisiz falan degilim. Bu konuda farkindaligim cok yüksek, saglikli bir iliskinin nasil olmasi gerektigini cok iyi biliyorum. Sorunun onun önceki iliskilerinden ya da travmalarindan kaynaklandigini düsünüyorum, bunu kendisi de kismen kabul etti, gecmisinde zor iliskileri olmus ama detay bilmiyorum. Bana kalirsa aslinda cok güzel bir seyi sabote edecek davranislar gösteriyor. Ben tabi kendisini ilgisiz hissetmesin diye caba da gösterdim. Cabani görüyorum diyor ama sen biraz da yapi itibariyle agirbasli ve kontrolü birakmayan birisi oldugun icin bana o duyguyu ve tutkuyu geciremiyorsun falan diyor. Gercekten ilgisiz de olabilirsin ya da ilgili olup da gösteremiyor olabilirsin, benim icin ikisi de ayni kapiya cikiyor dedi. Yapi olarak cok farkliyiz dedi en son ve kaldi öyle.

Biz simdi napalim? Neler konusalim? Eski iliskileri hakkinda daha cok soru mu sorayim? Daha fazla anlamaya mi calisayim? Iliski terapisine mi gidelim? Ayrilmamiz mi gerek? Ayrilacaksak basta saydigim onca pozitif seyi napicaz? Bir sey yapmadan bu sekilde devam etsin diye mi ugrasalim? Nedir bu isin yordami?

 
Yapı olarak çok farklıyız... Kız kafaya koymuş sana tekmeyi vuracak hazır ol.


  • olaylar olaylar  (10.05.23 23:04:05) 
maddi değeri olan bi hediye al.


  • deartheodosia  (10.05.23 23:49:00) 
"son derece düsünceli" ise neden acı çekiyorsun


  • bir soru sorcam  (10.05.23 23:57:58) 
"understandable, have a nice day" deyip geçeceksin.


  • mark greg sputnik  (11.05.23 00:09:14) 
Abi önce şikâyeti kabul edip dikkate alacaksın. İlk aşama bu. Daha fazla konuşmayı dene. Aramayı dene. Daha önce plan yap. Sen elinden geleni yaptığın hâlde sürekli şikâyet geliyorsa kaç. Eski ilişkileri karıştırma. 3 ayda terapi alacak durumda hissediyorsan zaten direkt kaç. Ayrılmanıza gerek yok. Karşınızdaki insan. Mükemmel değil. Sorun çıkarma hakkı var bir yere kadar. Pozitif dediğin şeylerin sadece sana göre pozitif olabileceğini unutma. Sen uyumluyuz demişsin ama o farklıyız demiş.


  • dissendium  (11.05.23 00:24:37) 
Eski ilişkileri kurcalama. Olmuyorsa ayrılın geçin. Memlekette sana kadın ona erkek mi kalmadı. Olmuyorsa zorlamayın devrinde yaşıyoruz artık.


  • Cesario  (11.05.23 02:01:14) 
Agirbaslisin duygu ve tutkuyu geciremiyorsun demesi, sabote davranislar bana cani soyle saglam bir kavga etmek istiyor gibi hissettirdi. Nedense siddetli kavga edip sonra barismak asiri tutkulu heyecanlı bir iliski gibi algilaniyor ve bunu yasayan insanlar her sey guzel ve duzgun giderse cok tekduze sıkıcı heyecansız bir iliskileri oldugunu ve aşık olmadıklarını dusunuyor. Boyle bir beklentisi olmayan insanlar icin de her sey guzel noluyo ki diye anlasilmasi zor sacma bir sey bu istek. Iliskiye heyecan katmak biraz ters tarafini gormek istiyor bence bu kisi.


  • instant crush  (11.05.23 06:48:50) 
  • respect  (11.05.23 07:46:21) 
Abi bence şov yapman lazım. Akılda kalıcı 1-2 şey yapsan o konudaki kaygısı geçer, yoksa her gün arama sayısı / mesaj sayısı falan bunlar takip edilecek şeyler değil. Yani @deartheodosia +1


  • plutongezegendegilmi  (11.05.23 09:16:53) 
35 yaşında böyle şeyler hissettiğiniz birini bulduysanız ayrılmayın. Bu sorun major bir sorun değil.
Bir kaç ay onu şaşırtacak ilgiler gösterseniz sonrasında onun da ilgi isteği azalır. Ama bu güven zamanla oturacak bir şey. 3. Ayda en ufak şeyi negatife yormak çok doğal. Belki siz de eksik davranıyor olabilirsiniz. Ona empati yapmaya çalışın.

Ama ona beklediği ilgiyi fazlasıyla verdiğiniz bir kaç önemli olay sonrasında onun da kafasındaki soru işaretleri azalacağı için en ufak ilgisizliğinizde ortam negatife düşmez.

Mesela cicim aylarında insan her şey çok iyi gitsin istiyor. Mesela planları bir iki gün önceden yapılca problem oluyor diyorsunuz. Eğer 1 hafta önce rezervasyon yapabilecekken, 2 gün önce plan yaptığınız için rezervasyon şansını kaçırıp başka bir yere plan yapıyorsanız bu problem olur ilk aylarda. Çünkü en hevesli olmanız gereken zamanlar. O planlar yapılırken müthiş heveslerle yapılmalı.
Ama siz bu yıl içinde karşınızdakine elinden geleni yaptığınızı gösteren, onun da beklentisinin üzerinde bir kaç incelik yaparsanız o zaman sizin hevesinize ve ilginize olan güveni tam olur.
Ama sizde de 3. Ayda bu tip inceliklere, detaylı plan yapmaya biraz heves olması lazımdı cidden.
  • zimbirik  (11.05.23 11:16:25) 
Yapı olarak çok farklıyız demiş. başka biriyle birliktedir bile şu an.


  • abyuksuet  (11.05.23 11:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.