[]

Bu dönem arsa alınır mı?

Araba sorusunu görünce ben de sorayım dedim. İnternete düşse en az 600 den gidecek bir yeri 400 e bulduk sahibinden. Fakat seçim öncesi malum herkesin bir beklentisi var. 160 kadarını kredi kullanıp alalım diyoruz. Seçim sonrası en kötü senaryo ne olur?
Ne dersiniz duyurunun müteahhitleri, yatırım guruları?



 
arsa fiyatları sene başına oranla ortalama %50 yükseldi. bence biraz geç kaldınız. 10 sene sonrası için alacaksanız her türlü alınabilir, fakat al-sat için sıkıntı yaratabilir...


  • malheiros  (09.05.23 20:55:27) 
Aldığın bölgenin gelişmeye uygun olup olmamasıyla alakalı değişir. Arsa işi biraz daha uzmanlık istiyor. Dediğin kesinse kredi ile al bence


  • izmitcan  (09.05.23 21:12:52) 
arsaya göre değişir elbette ama konum, çevre, merkeze uzaklık, gelişim potansiyeli, altyapıya sahip olma olasılığı, yerleşime uygunluğu gibi parametreler olumlu ise alınır tabi. arsa zaten kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli bir yatırımdır. 600'lük yeri 400'e ayarlamışsın. bu bir fırsat gibi gözüküyor ama bu işlerden anlayan birisiyle durumu yeniden elden geçirin. tapu vs didikleyin her durumu. fiyat gayet makul gözüküyor açıkçası.
alabileceğin maksimum miktarda kredi ile almak bence makul bir tercih olur. ama faiz oranı nedir ne götürür bu bütçe ve ödeme planı meselesi tabi. o da kişiden kişiye değişir haliyle.

  • debian  (10.05.23 00:49:33) 
İnternete düşse 600 olacak yeri zaten sahibi çooook acil bir ihtiyacı yoksa 400'e satmaz kolay kolay. Ya da bir falsosu olma ihtimali de vardır. Öyle ya da böyle %35 bir iskontodan bahsediyoruz. Bu kadar inebilen bir fiyat muhtemelen bir bu kadar daha üstündedir olması gereken fiyatının.

O yüzden çok iyi araştırın. Arsa işi dedikoduyla fiyat şişirmelerin çok olduğu bir iştir özellikle iyi bilmediğiniz bölgelerde.

Bir de alacağınız bölgenin değerlenme ihtimalini çok iyi analiz edin. Bu bayaa zordur. Türkiye'de nereyi sorsan "buralar çok değerlenecek" denir ama ülkedeki arsa stoğunun büyük bölümü yıllardır "değerlenir buralar" diye bekliyor elde.

Bir bölgenin değerlenmesi demek oraya nüfus hareketinin gelmesi demek. Bölge imar izni çıktı diye değil, imar izni sayesinde oraya insan gelme ihtimali var diye değerlenir. İmar çıktı ama yapılaşma yoksa yine sinek avlarsınız. İnce detaylar bunlar ama önemli.
  • anten  (10.05.23 11:52:05) 
Üçte bir ucuza bulmuşsunuz, yapıştırın! Seçimden sonra ne olacak, insanlar ev yapmaktan mı vazgeçecek? Şehirlerin büyümesi mi duracak? Her şey aynen devam edecek, al at kenara.


  • babilfish  (10.05.23 14:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.