[]

ios rehber yedeği alamama sorunu

Merhabalar,

elimizde bir yaşlının kullandığı iphone 5s telefon var. rehberini bir başka android telefona taşımamız gerekiyor. Şu anda yaşadığımız problemler şunlar;

1) icloud ne yaparsak yapalım rehberi yedeklemiyor. halbuki ayarlarda açık. internette dolanan her şeyi denedik, rehberi bir türlü sync etmiyor. takvim, fotolar, anımsatıcılar vs hepsi yedeklenebiliyor ama kişiler olmuyor. yani web sürümünde falan da kişiler görünmüyor yedekleme açık olmasına rağmen.

2) telefona gmail acc eklenemiyor. neden bilmiyorum, ekliyor gibi yapıp geri atıyor.

3) mail hesabı tanımlayamadığımız için 3rd party rehber taşıma uygulamaları da iş görmüyor.

ne yapacağız çıldırmak üzereyim, lütfen bir yol gösterin. icloud çalışmıyor, gmail acc eklenemiyor, mail app'e bir hesap eklenemiyor. son durum bu.

 
  • efruz  (30.04.23 13:24:01) 
1- cunku muhtemelen varsayilan Kisiler hesabi iCloud degil.

ayarlar>kisiler>varsayilan hesap diye bir yer var bakin orada hani hesabin rehberini kullaniyorsunuz gorun. telefonda hic hesap yoksa icloud'dur ama icloud.com'da gorunurdu oyle olsaydi. buyuk ihtimalle ya google, ya da outlook. (belki de iPhone)

ayrica rehbere girin, burada solda ustte gruplar (veya listeler) goreceksiniz, orada hangi hesapta kac kisi var gorursunuz.

a) kisiler gmailde ise kolay.
bilgisayardan contacts.google.com adresine girip buradan disari aktarip, icloud.com kisiler'e gidip vcard'i iceri aktar diyerek hepsini alacaksiniz.

fakat ben 2. maddeden sorunun gmail olmadigini tahmin ediyorum, cunku hesap eklenmediyse kisiler de senk. olmamistir.

b) eger varsayilan hesap hotmail, outlook, msn vb ise bu sefer de asagidaki yontemi uygulayin.
outlook.live.com adresine gidin. kisilerin hepsini secip disari aktarin. outlook; gmail'den farkli olarak csv olarak disari aktariyor yani icloud'un kabul etmedigi formatta. dolayisiyla onu once vcard'a cevirmek gerekiyor. bunun benim buldugum en hizli ve guvenilir yolu, kisileri gmail'e iceri aktar yontemiyle almak cunku gmail iki formata da destek veriyor. herkes geldikten sonra yine vcard olarak disari aktarabilirsiniz. sonrasi a) maddesinde icloud.com'dan sonrasi gibi.

2- bug'dir muhtemelen. telefonu acip kapatmayi deneyebilirsiniz.
olmadi, eger konu email kontrol ise ben gmail uygulamasini tavsiye ederim. iPhone uygulamasinda push yok gmail icin.

3- buna hic ihtiyaciniz yok. yukarida anlattigim seyler biraz karisik gelmis olabilir ama aslinda gmail bu isi tek basina cozuyor.
  • supergirl  (30.04.23 17:07:09 ~ 17:11:13) 
Numaraları sim karta taşıyın


  • zikardo  (30.04.23 17:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.