[]

bu gibi durumlarda nasıl davranmak lazım?

bir cafede otururken bir çifte denk geldim ve görevliye değil de bu çifte burada sigara içiliyor mu diye sordum. sorumu direkt kız cevapladı. biz de yeni geldik içecektik, bilmiyoruz falan dedi. neyse ben görevliye sorup öğrendim içiliyormuş.

sonra bunlara sigara içileceğini söylerken,

burada direkt kızla mı muhatap olmalıyım yoksa erkekle mi?

ben erkekle oldum ama yanlış mı yapıyoruz yani öğrenmeye çalışıyorum. kıza ayıp falan oluyor mu? yok saymak gibi?

edit: bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. derdim cinsiyetçi yaklaşmak falan değil. ben kızla konuşunca adamın tribe girmesi ki garson kızla konuşunca bile tribe giren adamlar var. yoksa umrumda değil kızmış erkekmiş.

 
Tabi ki kıza ayıp oluyor. İki tane birey var karşında. Bir soru soracaksın, belki bir iş konuşacaksın, belki bir alışveriş yapacaksın, karşındaki insanların cinsiyetinden bağımsız birer birey olarak görmeye çalışmalısın.

Cinsiyeti senin soracağın sorunun yönünü değiştirmesin. Öbür türlüsü gerçekten can sıkıcı.

Açıkcası ben bir kadın olarak yanımdaki erkeğe bakarak konuşan biriyle bir daha görüşmüyorum. Karşında iki kişi varsa ikisine de bakarak konuşmalısın.
  • zimbirik  (28.04.23 00:23:22) 
okurken dusundum de dunya hassas kalpliler icin cehennem cidden :)

sorun olmaz yahu kime soyledigin. yanlisi yok bu isin. ben olsam bu durumda kiza soylerdim daha once onla konustugum icin ama 2 kisiler sonucta.
  • fakyoras  (28.04.23 00:25:32) 
Bro empati yap işte, şimdi sen sevgilinle gitsen biri de gelip senin sevgiline "ya ben öğrendim içiliyormuş" dese bi garipsersin değil mi? Yani bunu kadının adı yok gibi düşünme brocode gibi düşün.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (28.04.23 00:31:13) 
Spor salonunda aynı ikileme düşüyorum bende çift olarak spora geliyorlar, çalışıyorlarsa bir alette kalan seti filan erkeğe sorarım kaleci+1


  • kararsızataletfilozofu  (28.04.23 00:48:54) 
birinci onlara bu haberi paylaşmak zorunda değilsin
yani senden böyle bir beklentileri yok özellikle kendine zorluk çıkarıp öğrenip size de haber vereyim demediysen (demene gerek yok:)

hadi bu görevi üstlendin diyelim
ikisinin de yüzüne bakarak söylebilirsin
  • bir soru sorcam  (28.04.23 01:01:56 ~ 01:29:18) 
Sorunu kim muhatap alıp cevapladıysa onunla iletişimi devam ettirmen normal olanıdır. Bahsettiğin gibi bir çekincen varsa da cümlenin bir yarısını kadına diğer yarısını erkeğe bakarak, göz teması kurarak söyleyebilirsin. Ben 2 kişi ile karşılıklı konuşurken her ikine de ara ara bakmayı tercih ederim.


  • burty  (28.04.23 02:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.