[]

Bazı yiyeceklerin soğukken daha lezzetli olması

Bu tabii benim için böyle genel bir yargı belirtmiyorum. Misal lahmacundur pidedir ne bileyim pizza mesela, bu besin grubundaki gıdalar bana soğukken daha lezzetli geliyor. Yani soğukken derken atayım buzluğa soğusun gibi de değil mesela 2 lahmacun az gibidir 3 lahmacun fazla gibidir diye düşünüp 7-8 tane lahmacun söyledikten sonra bazısı yenmez ve ertesi güne kalır ya, bence o ertesi güne kalan lahmacun olsun pizza falan olsun bana daha lezzetli geliyor. Aslında açık konuşmak gerekirse ben pizzayı lahmacunu falan da çok sevmem öyle ayıla bayıla yemem ama üstünden bir gün geçmiş pidenin tadı çok acayip lezzetli geliyor bana. Gerçi ben evden işyerine lapa pilav-haşlanmış tavuk göğsünü götürüp soğuk soğuk yiyen biriyim, simidin de bayat hali daha çok hoşuma gidiyor, bu anlamda damak zevkimin çok gelmiş olduğunu düşünmüyorum ama pideyi lahmacunu da soğuk seven tek ben değilimdir herhalde, çünkü bu konu ne zaman açılsa ve ben "ben de böyle seviyorum birader" desem tatsızlık yaşıyorum hep insanlarla. Nedir yani kardeşim soğuk pizzanın suçu ne? Sizin düşünceniz nedir bu konuda? Teşekkür ederim.




 
akşamdan kalma soğuk pizza ile kahvaltı yapmak baya güzeldir, bu dünyada da yaygın aslında


  • freebird5406_2  (26.04.23 18:40:21) 
Aaaa yıllardır aileme anlatamadığım olay. Onlar kek, börek, poğaça ne varsa sıcak sıcak yiyip bana da “soğutma gel” diye baskı kurarlardı. Ben de bu tür şeylerin hep 1-2 saat soğumasını beklerim. Sıcak veya ılık yediğimde sanki midem yanıyor gibi geliyor ve tadı soğuk olan kadar iyi olmuyor.


  • ruhen hastayim ben  (26.04.23 18:45:19) 
Milföyü soğuk severim. Sıcakken hiç sevmem. Lahmacun, pizza, simit için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bunlar sıcakken iyi.


  • dissendium  (26.04.23 19:11:14) 
Zevkler ve renkler tartışılmaz diyeceğim de, pizza nasıl soğukken güzel olabilir? Kaşar sertleşir, sucuğun yağı katılaşır.. İlginç.


  • vizivozo  (26.04.23 19:14:07) 
vizivozo aslında bunlar arasında en sevdiğim soğuk pizza biliyor musun, peynir olsun sucuk olsun soğukken daha güzel geliyor bana, bilakis sıcakken daha çok rahatsız ediyor beni böyle erimiş maddeler cıvık cıvık geliyor bana ıslak ekmek yiyormuşum gibi hissediyorum aslında sıcak yediğimde.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (26.04.23 19:17:28) 
@vizivozo, katılaşmış kaşar çok güzel yav. Pizza ve tostta favorim.


  • ruhen hastayim ben  (26.04.23 19:28:06) 
Ertesi güne kalan köfte, dolma gibi yemekler kesinlikle daha güzel oluyor. Bakla yemeğini de soğuk severim. Hamur işi bekleyince lastik gibi geliyor ama bana.


  • mekaniker  (26.04.23 20:20:38) 
Soğuk makarnayı da ekleyerek katılıyorum, çorba hariç her şeyi soğuk daha çok seviyorum ben de, sıcak ekmek, sıcak simit bana hiç bi şey ifade etmez, biraz dinlenmişini severim hepsinin, bir gün önceden kalmış ve dolaptan çıkmış yemekler tadından yenmez benim için.


  •   (26.04.23 20:27:16) 
Katılmıyorum böyle şeyleri sıcakken tüketmek daha lezzetli. Medeniyetimiz boşuna fırını mikrodalgayı icat etmedi.


  • yalniz kizkulesi  (27.04.23 08:44:36) 
içinde hayvansal yağ olan şeylerin soğuk tüketilmesini hiç sevmem. hele soğuk balık et, tavuk..


  • nuisance  (27.04.23 10:33:42) 
hayatta sevmem. sıcak sıcak yiyeceksin.


  • sizofren06  (27.04.23 11:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.