[]

memurluk v89547

yaşım oldu otuz.
oradan oraya saçma işlerle geçti şimdiye kadar. uzun sayılabilecek bir süredir de işsizim.
ilanlar geliyor başvuruyorum. güzel denebilir bir kpss puanım var. bir de yds alırsam çok güzel olacak.
ama gelin görün ki o mülakatlar için giydiğim de bile takım elbise içinde ölecek gibi oluyorum.
zihnen hiç memur olayım 65e gelir emekli olurum umurumda değil.
ama bu işsizlik artık zor geliyor.
olur da olursa ne olduğuna bakmadan memurluğa atılıp en azından biraz para kazanıp bir şeyler yapıp çok olmaz gibi olursa istifa ederim diyorum.
bir yandan mantıklı geliyor.
bir yandan memurluk mafya gibi girersen çıkamazsın gibi de geliyor. hem yaş olmuş kaç diyorum.
ne kadar mantıklı bir şey bu düşündüklerim? öyle biraz cebim para görsün kafam rahatlasın diye yapılacak iş mi dersiniz?
not: yds olmadığı için çoğunlukla taşra uzmanlık ilanları şu aralar başvurduklarım.

 
YDS nasıl yok? 1 yıl çalışsan 80 90 alırsın. İşsizsen mantıklı tabii ki.


  • dissendium  (24.04.23 19:38:54) 
memurluk dediğin ne tam olarak onu de bi hele. gardiyanlık mı diyorsun, ziraat bankasında altyapı sistem mühendisliğini mi kastediyorsun yoksa dhmi'de hava trafik kontrolörlüğü mü?


  • avatar is back  (24.04.23 20:09:51) 
Memur ol geç işte. Yaş 30 olmuş. 30'undan sonra ne yapacaksın. gençken atılmak lazımdı bazı şeylere.


  • komando kani var bende  (24.04.23 20:18:16) 
Puanın varsa dene. Beğenmez veya daha iyi fırsat çıkarsa bırakırsın en olmadı.


  • mekaniker  (24.04.23 21:11:26) 
memurluluğun ofisteki beyaz yakalıktan farkı yok ki
en aızndan insani çalışma şartları var

  • bir soru sorcam  (24.04.23 21:39:54) 
dene tabii ki. cebin para görmese de iş iştir. memurlugun tek dezavantajı istifa etmek istediginde cevreden baskı yemek xd sanki intihar ediyormuşsun gibi korkunç bi olaya dönüştürüyorlar. bence memurlugun çekilir yanı ek iş yapmak. bunu becerebilirsen on numara bes yildiz


  • ala09  (25.04.23 01:04:58) 
Memurluk mafya gibidir gerçekten. Çıkması zordur.

memurlukta birikim olmaz. Her pozisyonda maaşlar özel sektörden çok daha azdır (hizmetli kadroları hariç) normal memur 11500 ile başlar. Yol yok yemek yok su çay bile yok. Taşla diyorsun ulaşımı bile ciddi yük olur.

Benim özel sektörde deneyimim vardı, iş aradığımda rahatlıkla görüşmelere de çağırılıyordum, iş teklifi de alıyordum. Sırf evime yürüme mesafesi diye sırf 16:45'de bilgisayarı kapatıyorum 17:00'da evde oluyorum diye memuriyete geçtim.

Şimdi pişmanım ve iş görüşmesi için arandığımda ve şu an ne iş yapıyorsunuz diye sorduklarında memurum dediğimde konuşma hemen soğuyor, sözleşmeli misiniz falan diye sorgulamalar başlıyor hayır devlet memuruyum dediğimde ise daha da bir tuhaflaşıyor görüşme.
  • denizgonen  (25.04.23 07:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.