[]

İstanbul 1.Bölge Seçim

Şimdi malum seçim çok yaklaştı. Ben de istanbul 1.bölgeden oy kullanıyorum. Yıllardır da seçimlerde chp logosunu gördükçe basıyodum aslında. Burada da cb için oyum net, fakat milletvekili listelerine bakınca saadet partisi, deva vs adayları gördükçe listede açıkçası hiç içime sinmememeye başladı. Bu bölgeden TİP'e oy vermek çok boşa oy atmak mı olur? Bu da olsun istemiyorum hiç.




 
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi
adı üstünde parti seçmiyoruz meclise yollayacağımız temsilcilerimizi seçiyoruz bu göz önünde bulundurulmalı

  • astronom bey  (19.04.23 13:36:23) 
iyi ama listede diğer adaylar chp'li.
şimdi şöyle, 2017 referandumunda bir kısım şehirli akp'li akp'den koptu. bunlar işte babacan'a parti kur oy verelim dedi. kimi 2018'de sandığa gitmedi kimi chp'ye kimi de hdp'ye verdi.

işte şimdi onlar chp'ye verecek. ben de onları yakından tanıyorum çünkü ailem öyle. ben 2009 yerel seçiminde dahi saadete oy ermeye başladım.
onlara göre abdullah gül ve ekibi makul. şimdi bu insanlar chp'ye oy verecekler. çünkü adaylar orada.

d'hondt sisteminde seçim bölgesinde 1. parti olmak en verimli şekilde mv çıkarmak demek. bu yüzden burun farkı ile de olsa 1. olmak önemli. burun farkı ile de olsa birinci olmak zaten chp'ye bir çok bölgede 30 mv getirecek. bu yüzden tek liste girildi
  • hoot  (19.04.23 13:59:47) 
iyip'e ver.
mv seçilmesi garanti.

  • nuisance  (19.04.23 14:09:36) 
ben de benzer sebeple bir çok insan gibi tip'e veriyorum ankara'da. kimse bana asla hoşlanmadığım insanlar için tıpış tıpış oy verdirtemez. listelerin savunulacak hiçbir yanı yok. bunu doğru bulmuyorum. tatava yapmayıp gel deyince gelip git deyince gidemem. hayatım bunlarla mücadeleyle geçti benim. kendime duyduğum özsaygıdan dolayı bunu kendime yapamam.
tip'e yönelik bir süredir büyük bir potansiyel söz konusu benim gibi listelere tepkili bir çok isim chp'den tip'e kaymış durumda çevremde. sosyal medyada da gayet aktif bir kampanya yürütüyorlar. istanbul-ankara-izmir-antalya-adana ve tunceli'de tip için çok önemli potansiyel var. iyi bir kampanya yürütüyorlar. hdp içinden de bir geçiş söz konusu yakınen gördüğüm kadarıyla. tip için acaba barajı geçer mi vekil çıkarabilir mi vs diye düşünürsek ve oy vermemezlik yaparsak zaten hiçbir zaman bu insanlar seçilemez ve vekil çıkartamaz. mecliste 4 kişiyle böyle etkili bir muhalefet ve varoluş mücadelesi gösterebilmek takdiri hakediyor salt bu sebeple bile veririm oyumu. tip uzun bir süredir çoğu insan için ciddi bir alternatifti ama şu son liste muhabbeti, sosyal medya kampanyaları, etkili ve doğru mualefet söylemleri vs devreye girince bu alternatif olmanın çok ötesinde bir seçenek olarak kuvvetlendi artık. ben milletvekili çıkarabileceklerini düşünüyorum ve umuyorum. en kötü kıl payı kaçırır barajı ama işte buna izin vermemek gerekir. bu bakış açısı yanlış. eğer sempati besleyip ama ya geçemezse falan diye böyle düşünüp vermezsek zaten kategorik olarak hiçbir zaman başarılı olamazlar öyle değil mi?

bu arada madem ortak liste yapılabilen bir şey 0.3 bile olmayan deva ve gelecek adayları yerine tip adaylarını da chp listelerinden aday gösterselerdi bir kaç yerde en azından. kesinlikle bu liste muhabbeti olabilecek en kötü şekliyle yönetildi.
bizim ofiste başörtülü ve muhafazakar 3 kişi tip'e oy vereceğini söylüyor mesela. hakikaten çok farklı kişilerden oy alabiliyor tip.
  • pardus  (19.04.23 14:12:52 ~ 14:21:46) 
Seçime inancım neredeyse sıfır ama ben de en azından sonraki süreçte milletvekillerinde daha faydalı insanlar görmek istediğim için TİP'e oy atacağım.
Şu an sayıları bu kadar azken bile koltuklarında oturanları nasıl kudurttuklarını görüp ekran başında keyifleniyorum çoğalırlarsa daha da iyi olacaktır.

  • Dağcı  (19.04.23 14:32:10) 
Dağcı +1


  • fotrsapka  (19.04.23 14:43:21) 
Kk’nın cb olması halinde elinin güçlü olması için chp’ye vereceğim. Bu ülkede bunca haksızlığın, hukuksuzluğun içinde öyle ya da böyle yaşayan hepimizin özsaygısı yeterince yara almış durumda zaten. Tip’ e oy verince büyük başkaldırı falan olmuyor. Seçtiğin cb'nin elini zayıflatıyorsun. Risk alıyorsun. Sen bilirsin.


  • sibertenik  (19.04.23 14:43:56 ~ 14:45:19) 
abi secim sistemine(d'hondt) gore hesap yapmak lazim bu secimde yoksa x bir partiye attigin oy o bolgedeki birinci partiye yariyor. eger tip vekil cikaramiyorsa o bolgede ve akp birinci partiyse senin oy akp listesine gitmis oluyor. asagiya duzgunce anlatan bir entry birakiyorum okuyunca ne dedigimi anlarsin.

eksisozluk2023.com
  • duyulmasi gerektigi kadar  (19.04.23 17:34:11) 
siberteknik+1 meclis çoğunluğu çok önemli. Ekside, duyuruda gördüğümüz 1 oy ona 1 oy buna demek romantiklik bence.


  • mekaniker  (19.04.23 17:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.