[]

Analitik Geometri'yi çok iyi bilmek için?

Hangi konularda çok iyi olmamız lazım? Geometrinin sadece üçgenler kısmına hakim olup direkt Analitik Geometri çalışılsa olur mu?




 
bir çok konuyu:
oran orantı, birinci dereceden denklemler, üslü/köklü sayılar, rasyonel sayılar, eşitsizlikler, fonksiyonlar, mutlak değer.
kısacası analitik geometri o ana kadar öğrendiğin tüm bilgilerden sorumlu olduğun bir konu.
  • rakicandir  (15.04.23 22:14:46 ~ 16.04.23 15:27:57) 
Geometrinin sadece üçgenler kısmına hakim olmak, Analitik Geometri çalışmak için yeterli değildir. Analitik Geometri, Matematiksel kavramların uygulandığı bir alandır. Bu nedenle, Analitik Geometri çalışmak isteyenlerin, mutlaka fonksiyonlar, koordinat düzlemi, doğru denklemleri, mesafe ve açıları hesaplama, kesişim ve benzeri konulara hakim olmaları gerekir.


  • pislick0  (15.04.23 22:47:21) 
Lisede analitik geometriden 100 almıştım. Öğretmen iltifat bile etmişti. Karekök kitabının çok faydasını görmüştüm. Piramit sistemi ile anlatıyordu. O kitabı bulmanı tavsiye ederim. Ben sayısalcı olduğum için çemberin analitik incelenmesi, elips, hiperbol gibi konular vardı. Size hangi konular lazım bilmiyorum. Belirli bir konu söyleyemem. Siz bol soru çözün. Anca öyle olur.


  • dissendium  (15.04.23 23:20:07) 
Ezber üstüne bol soru.


  • mekaniker  (16.04.23 00:06:28) 
açıortay, kenarortay


  • mysql34  (16.04.23 01:10:07) 
Analitik geometri içinde trigonometri de var integral de var, çember analitiği de, var oğlu var. Üçgenler kısmı dediğin de bir ton şey içeriyor. Temelsiz şekilde girilecek konu değil.


  • vedatchilipeppers  (16.04.23 13:31:25) 
Bence yeterli olmaz doğrularda denklemler filan var daha temel.
x,y,z nin denklemlerde başındaki katsayıları bulma durumları var , paralel, dik olması durumunda eğimlerle ilgili bilgiler var.

Basit üstünkörü istiyorsan kpss kitaplarından analitik geometri bakabilirsin
  • kararsızataletfilozofu  (16.04.23 19:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.