[]

TSK böyle mi devam edecek

15 temmuzdan önce genelkurmay başkanı tüm silahlı kuvvetlerin komutanı iken sonra genelkurmay başkanlığı neredeyse sembolik hale geldi. Kuvvet komutanları milli savunma ve İçişleri bakanlıklarına bağlandı. Harp okulları msb universitesine bağlandı.
Bu olay çok anormal değil mi? Silahlı kuvvetlerin geleneklerine çok aykırı değil mi? Mesela harp okulu komutanları genelkurmay başkanına komutanım mi diyor? Hiç alakaları yok şu an. Veya kara kuvvetleri komutanı genelkurmay başkanına komutanım diyor mu?
Millet ittifakı bu sistemi değiştirecek mi? Yoksa bu güdük sistem devam mi edecek


 
Genkur bşk. tüm silahlı kuvvetlerin komutanidir. Emir komuta doğrudan kendisindedir. Harp okulunda çalışan kimi siviller de subay rütbesi gibi protokolde denk muamele görür.
Kuvvet komutanları değil sadece jandarma içişlerine bağlıdır.

  • mekaniker  (02.04.23 21:32:53) 
@mekaniker hocam sen son değişikleri bilmiyorsun galiba. Kara hava deniz kuvvetleri milli savunma bakanlığına bağlandı, emir komuta milli savunma bakaninda. Jandarma zaten İçişleri bakanına bağlı. Harp okulları ise milli savunma üniversitesine bağlı. Üniversite dekanı ise bıyıklı Erhan Afyoncu


  • abelardo  (02.04.23 22:34:07) 
murat bardakçı, afyoncu ile, artık paşa oldun diye dalga geçiyordu.
www.milliyet.com.tr
Askerleri bir sivilin yetiştirmesi çok saçma oldu ve düzeltilmesi gerek.
diğer konuları bilmiyorum.
  • vizivozo  (02.04.23 23:09:40 ~ 23:12:36) 
Valla asıl sıkıntı bunlar değil. Yetişmiş eleman sıkıntısı olduğu için, misal bilgi sistemleri komutanı tuğgeneral mi ne. Normalde o seviyede korgeneral olması lazım. Ama askerin içinde o işi yapabilecek biri yok.

O yüzden bu alanların sivil memurluklara kaydırılması lazım. Biraz ona uğraşıyorlar. Güzel sistem. Mesela TSK'nın yazılım işlerini asker yapmasın yani, ne gerek var. Bahsettiğin karmaşıklığın temel sebebi bu aslında.
  • plutongezegendegilmi  (02.04.23 23:26:04) 
kuvvet komutanlıklarının genelkurmaya bağlılıkları devam ediyor. msb'ye de bağlılar. bunun sebebi hulusi akarın kendisini hala asker sanması. iktidar değişirse bu durum değişir. en basitinden jandarmanın içişlerine bağlı olması fecaat bence


  • paintov  (03.04.23 01:42:38) 
Gördüğüm kadarıyla sorduğum soru ile ilgili pek bilgi yok. Aşağıda ilgili düzenlemeyi paylaşıyorum

"“Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanına bağlıdır. Cumhurbaşkanı gerekli gördüğünde Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanları ve bağlılarından doğrudan bilgi alabilir, bunlara doğrudan emir verebilir. Verilen emir herhangi bir makamdan onay alınmaksızın derhal yerine getirilir.
Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları Milli Savunma Bakanına ayrı ayrı bağlı ve sorumludur."
  • abelardo  (03.04.23 10:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.